החומרים הדרושים
כרעי עוף: שוק ו/או ירך (הכמות בהתאם לסועדים – נתח לכל אחד)
1-2 כוסות אורז לבן שטוף.
פטריות טריות (או מקופסא) לא חובה.
2 גזרים גדולים שטופים ,קלופים ומגורדים, או בטטות חתוכות לרצועות דקות.
תפוחי אדמה לכיסוי התבנית, מקולפים וחתוכים לפרוסות דקות או כחתיכות בין כרעי העוף (כמו בתמונה).
תערובת תבלינים מומלצת: כורכום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אבקת שום, כפית שטוחה מלח, כמון או ראס אל חנות.
מים חמים לכיסוי ועוד 2 ס״מ מעל (כמו שמכינים אורז).
נייר אלומיניום או נייר אפיה לכיסוי התבנית.
אופן ההכנה
משמנים בשמן זית תבנית אפייה עמוקה וגדולה.
מניחים את פרוסות תפוחי האדמה על התבנית המשומנת.
מפזרים את הגזר המגורד יחד עם האורז (והפטריות?) מעל.
מניחים ומסדרים את כרעי העוף על האורז והגזר.
מערבבים את כל התבלינים יחד, עם 2-3 כוסות מים חמים ושופכים על תבנית , כך שתכסה את כל המרכיבים ועוד 2 ס״מ נוספים בגובה.
מכסים בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל 180 מעלות עד שהעוף משחים, האורז מתבשל ונעשה רך ותפוחי האדמה נעשים קריספיים בתחתית ונימוחים למעלה.
ואווווו… ארוחה שהיא תענוג.
בתיאבון לכם. תהנו
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
אסתר מימון
22.10.2024
מה עים שמן ?
ניצן פוגל
27.10.2024
היי, התבנית משומנת בשמן זית.
מילכה דיין
27.10.2024
הייי
כןןןן
כתוב במתכון.
מילכה דיין
27.10.2024
שלום יקרה🌹
התבנית מרוחה בשמן זית, כדי שתפוחי האדמה לא ידבקו. אין צורך בשמן נוסף.
העוף יגיר נוזלים שומנים… וזה מספיק.
בתאבון😋
למתכונים נוספים:
http://www.meshubaha.com