עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

07-10-2024 | מילכה דיין

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת ומהללת את יתרונותיו של התבשיל בשכבות, שמהווה ארוחה שלמה וטעימה.. בתבנית אחת. הריח, שחלחל לו מהמטבח לחדרים, הרעיב את כולנו והשאיר אותנו בציפייה דרוכה. תפוחי האדמה בתחתית, היו משחימים וסופגים אליהם את שלל התבלינים, יחד עם האורז, הגזר המגורד, הפטריות, והעוף השחום. המנה גם מתאימה לארוחה מפסקת. רק חסר סלט ירקות… ומעט לחכות… שבת-שלום!

החומרים הדרושים

כרעי עוף: שוק ו/או ירך (הכמות בהתאם לסועדים – נתח לכל אחד)

1-2 כוסות אורז לבן שטוף.

פטריות טריות (או מקופסא) לא חובה.

2 גזרים גדולים שטופים ,קלופים ומגורדים, או בטטות חתוכות לרצועות דקות.

תפוחי אדמה לכיסוי התבנית, מקולפים וחתוכים לפרוסות דקות או כחתיכות בין כרעי העוף (כמו בתמונה).

תערובת תבלינים מומלצת: כורכום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אבקת שום, כפית שטוחה מלח, כמון או ראס אל חנות.

מים חמים לכיסוי ועוד 2 ס״מ מעל (כמו שמכינים אורז).

נייר אלומיניום או נייר אפיה לכיסוי התבנית.

אופן ההכנה

משמנים בשמן זית תבנית אפייה עמוקה וגדולה.

מניחים את פרוסות תפוחי האדמה על התבנית המשומנת.

מפזרים את הגזר המגורד יחד עם האורז (והפטריות?) מעל.

מניחים ומסדרים את כרעי העוף על האורז והגזר.

מערבבים את כל התבלינים יחד, עם 2-3 כוסות מים חמים ושופכים על תבנית , כך שתכסה את כל המרכיבים ועוד 2 ס״מ נוספים בגובה.

מכסים בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל 180 מעלות עד שהעוף משחים, האורז מתבשל ונעשה רך ותפוחי האדמה נעשים קריספיים בתחתית ונימוחים למעלה.

ואווווו… ארוחה שהיא תענוג.

בתיאבון לכם. תהנו

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוף ירושלמי בשכבות, בתנור - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.