מצרכים:
1.5 ק"ג כרעי עוף מחולקות
5 כפות מיונז
3 כפות חרדל חלק
1 כוס קמח מצה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית גריל עוף
1 כף אבקת שום
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
ותרסיס שמן בטעם חמאה פרווה.
אופן ההכנה:
בקערה עמוקה מערבבים את החרדל והמיונז ומכניסים את כל חלקי העוף ומעסים היטב עד שכל העופות עטופים היטב בבלילה.
במקביל לוקחים קערה נוספת עם קמח המצה מעורבב עם כל התבלינים.
מכניסים לקערת הציפוי כל חלק בנפרד עד שכל העוף מצופה מכל הכיוונים ומניחים בתבנית.
לבסוף אחרי שציפינו את כל חלקי העוף, לוקחים את תרסיס השמן בטעם חמאה פרווה ומתיזים מעט מעל העופות לפני ההכנסה לתנור,
אל תוותרו על זה, זה משדרג כל כך את הטעם של העוף ממש ללקק את האצבעות.
מכסים בנייר אפייה ומעל ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות טורבו למשך שעה ו-45 דקות מכוסה, ועוד 15 דקות ללא כיסוי לצורך השחמה וקריספיות.
כמובן שאת המתכון הזה ניתן להכין כל השנה ולהחליף את קמח המצה בפירורי לחם.
בהצלחה וחג שמח!
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
ברי ברכה סנדרס
21.04.2024
מצויין אכין את המנה, תודה רבה
ציפי חייקין
15.04.2025
האם אפשר לוותר על המיונז?
ניצן פוגל
16.04.2025
ציפי שלום,
מניסיון זה יוצא פחות טעים שויתרתי עליו.
אפשר להשתמש במיונז פחות שמן ודל שומן…
מירי הראל
15.04.2025
נראה בהחלט טעים.
האם אפשר להחליף קמח מצה בקמח תפוחי אדמה או קורנפלור לטובת אלה דמנועים מלאכול גלוטן.
ניצן פוגל
16.04.2025
מירי שלום,
מודה שלא ניסיתי עם קמחים אחרים בפסח, אבל את מוזמנת לנסות. (פשוט תחליפי בסוג הקמח לפי הכמויות),
תעדכני איך יצא לך