עוף שלם ממולא באורז וחמוציות

15-09-2025 | ניצן פוגל

אם אתם מחפשים מנה שכולה רושם, ניחוחות של בית וטעמים שמחברים בין מתוק, מלוח ומתובל – זה בדיוק המתכון בשבילכם. מושלם לאירוח, לארוחות שישי וחג. זה מתכון שקיבלתי מאמא שלי. 

מצרכים

  • עוף שלם (1.5–2 ק"ג), מנוקה היטב
  • כף שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כמון, שום גבישי – לתיבול העוף

למילוי

  • כוס אורז יסמין או בסמטי
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל אחד קצוץ
  • שן שום כתושה
  • חופן חמוציות מיובשות
  • חופן צנוברים או שקדים פרוסים (אופציונלי)
  • חצי כפית קינמון
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה

מכינים את המילוי:
מחממים שמן בסיר, מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים שום, אורז, חמוציות, תבלינים ואגוזים. מערבבים היטב ומוסיפים מים. מבשלים על אש נמוכה עד שהאורז כמעט מוכן (לא לגמרי – הוא יתבשל בתוך העוף). מצננים מעט.

מתבלים את העוף:
מתבלים את העוף בעזרת הידיים בתערובת תבלינים ושמן זית מבחוץ וגם מעט מבפנים.
ממלאים את חלל העוף בתערובת האורז, תופרים/סוגרים בקיסמים. מניחים בתבנית אפייה עם דפנות (כי יצאו מהעוף לא מעט נוזלים), מכסים בנייר אפייה ומעליו גם רדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-1.5–2 שעות. מסירים את הכיסוי לקראת הסוף להשחמה יפה.

להגשה חותכים ומגישים בנתחים עם האורז בצד – חגיגה של טעמים וצבעים!

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוף שלם ממולא באורז וחמוציות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.