מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס”מ :
לקלתית:
350 גרם כוס קמח
70 גרם אבקת סוכר
160 גרם חמאה
1 ביצה
למילית הגבינה:
2 גביעי גבינת שמנת, בטמפ' החדר
1 גביע גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל טהורה
3 ביצים גדולות + 2 חלמונים בטמפרטורת החדר
3 כפות קורנפלור/ קמח
1/2 מיכל שמנת מתוקה
לציפוי פירות יער:
1 כוס פירות יער קפואים, מופשרים ומסוננים
3 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון
1 כף קורנפלור
¼ כוס מים
לקישוט:
1 שמנת מתוקה
1 כף סוכר
1 אינסטנט פודינג
½ כוס חלב
תותים חצויים (לאורכם)
אופן ההכנה:
לקלתית:
מוסיפים לקערת מיקסר קמח, סוכר, מלח, ביצה, וחמאה מומסת, ומערבלים עד לקבלת בצק.
מרפדים את תחתית ודפנות תבנית אפייה 24 ס"מ בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה בשכבת שמן דקה.
מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות התבנית לקבלת קלתית,
מכניסים את תבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים את הקלתית במשך 15 דקות, עד לקבלת הבצק גוון זהוב. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים.
למילית הגבינה:
מוסיפים לקערה גדולה את גבינות והשמנת החמוצה, וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין.
מוסיפים לקערה סוכר ווניל, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לקערה את הביצים והחלמונים, וטורפים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים לקערה את הקורנפלור או הקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים את השמנת המתוקה, ומערבבים, מערבבים עד שהיא נטמעת בבלילת הגבינה. יוצקים את מילית הגבינה לתבנית מעל הקלתית, ומפזרים אותה באופן שווה.
עוטפים את תחתית התבנית ברדיד אלומיניום.
מניחים את תבנית עוגת הגבינה בתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות, בתוך תבנית אמבט גדולה ועמוקה, הממולאת במים חמים עד למחצית גובה התבנית.
אופים את העוגה במשך 75 דקות.
לכבות את התנור והניחו לעוגת הגבינה לשהות בתנור במשך 45 דקות עם דלת סגורה.
מוציאים את העוגה מהתנור, בעזרת סכין בעדינות רבה סביב שולי העוגה, ונותנים לה לשבת בתבנית עוד 15 דקות לפני שמכסים אותה מפרידים בעדינות את שולי העוגה מדופן התבנית. מעבירים את התבנית והעוגה למקרר למשך כ-6 שעות לפחות.
קרם פירות יער:
להוסיף לסיר קטן פירות, סוכר מיץ הלימון ומים, ולבחוש, ולבשל על להבה בינונית במשך 10 דקות.
להפריד את הרוטב מפירות היער. (לשמור את פירות היער לצרכים אחרים). למהול את הקורנפלור עם כף מים לצקת לסיר. לבשל על להבה בינונית, עד להסמכה. להוריד את הסיר מהכיריים, ולצנן לטמפרטורת החדר. להוציא את העוגה מהמקרר, ולפזר מעליה את קרם הפירות.
קישוט:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, אבקת סוכר והאינסטנט פודינג ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את הפאי סביב.
מניחים על שושנות קרם הווניל תותים חצויים לאורכם.
בתאבון.
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה