פאי שוקולד לסוכרתיים

05-08-2024 | ניצן פוגל

מתכון דל פחמימה, מושלם לסוכרתיים וכמעט ולא יעלה לכם את הסוכר עם 4.5 גרם פחמימות למנה! בהריון האחרון שלי סבלתי מסוכרת הריון, חיפשתי כל הזמן רעיונות איך אני לא מוותרת על הדברים שאני אוהבת. את המתכון הבא קיבלתי מחברה שהיא גם דיאטנית קלינית. 

מצרכים

בסיס הטארט
קמח שקדים – 100 גרם
קליפות פסיליום – כפית (6 גרם)
תמצית וניל – כפית (5 מ"ל)
אבקת אפייה – 1/2 כפית – סה"כ (3 גרם)
ביצה – Large
קפה נמס – 2 כפיות שטוחות – סה"כ (2 גרם)
mix ממתיק סטיביה ואריתריטול – 20 גרם
-טחון לאבקה או גרגירים
חמאת קוקוס – 40 גרם
גנאש השוקולד
שמנת מתוקה 38% – 100 מ"ל
שוקולד מריר אורגני 92% קקאו – חבילה (80 גרם)

אופן ההכנה

הכנת בסיס הטארט:
בקערה לערבב היטב את כל המצרכים היבשים בעזרת מזלג.
להוסיף את הביצה, תמצית הוניל, וחמאת הקוקוס (לחמם במיקרוגל מעט את חמאת הקוקוס כדי שתהיה נוזלית, יותר קל לערבוב אחיד).
לערבב את הבצק היטב באופן אחיד ולהעביר למקרר ל- 20 דקות.
להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד בין 2 ניירות אפייה לעובי אחיד של כחצי ס"מ, בצורת עיגול בגודל של התבנית.
לסדר את העיגול בתבנית פאי שבחרתם ולהדק בדפנות של התבנית. לדקור מספר פעמים את הבצק במזלג או קיסם ליצירת חורים (נועד להוצאת אדים ומניעת תפיחה בתחתית).
להעביר לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ולאפות כ- 15-12 דקות.
הכנת גנאש השוקולד:
לשבור את השוקולד לחתיכות קטנות.
להמיס בבן-מארי את השמנת עד שהיא מתחממת היטב כ- 5-10 דקות.
להוריד מהאש, להוסיף את השוקולד ולא לערבב, להמתין 3-4 דקות ולערבב לאט והיטב. לאוהבי השילוב של מתוק עם מעט מליחות ניתן להוסיף מעט גרגירי מלח גס לגנאש ולערבב היטב.
לאחר שהבסיס יוצא מהתנור, לקרר 10 דקות בטמפרטורת החדר, למזוג לתוכו את הגנאש שהכנו ולהעביר למקרר לקירור של מספר שעות לפני חיתוך והגשה.
בתיאבון ובהצלחה

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פאי שוקולד לסוכרתיים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.