מצרכים
2 כוסות קמח לבן (או קמח כוסמין/קמח מלא)
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
¾ כוס מים פושרים
1 כף שמן זית
½ כפית מלח
לתוספות:
שמן זית לזילוף
רוזמרין טרי קצוץ / זעתר / עגבניות מיובשות / בצל מקורמל
אופן ההכנה
בקערה מערבבים מים, שמרים וסוכר. מניחים ל-10 דקות לתסיסה.
מוסיפים קמח, מלח ושמן, ולשים עד שמתקבל בצק רך. מתפיחים כשעה.
מחלקים ל-2-3 חלקים, יוצרים צורות שטוחות.
מחממים מחבת (רצוי עם מכסה), משמנים מעט, וצולים את הפוקצ’ה כ-3-4 דקות מכל צד עד להשחמה.
מזלפים שמן זית, מפזרים תוספות – ומגישים חם!
כמובן שאפשר לאפות בתנור (במשך 18 דקות על 200 מעלות)- אבל קחו בחשבון שהפוקצ'ה בתנור לא תקבל את הניחוח של האש כמו שהיא מקבלת מהמחבת. לשיקולכם.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה