פוקצ’ה ביתית במחבת

11-05-2025 | סיון בולגריו

מי מאיתנו לא אוהב לאכול מאפה חם וטרי? קבלו מתכון לפוקצ’ה חמה וריחנית שמרגישה כאילו יצאה מהטאבון. שדרוג מטורף לכל ארוחה חלבית או בשרית.

מצרכים

2 כוסות קמח לבן (או קמח כוסמין/קמח מלא)
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
¾ כוס מים פושרים
1 כף שמן זית
½ כפית מלח

לתוספות:
שמן זית לזילוף
רוזמרין טרי קצוץ / זעתר / עגבניות מיובשות / בצל מקורמל

אופן ההכנה

בקערה מערבבים מים, שמרים וסוכר. מניחים ל-10 דקות לתסיסה.
מוסיפים קמח, מלח ושמן, ולשים עד שמתקבל בצק רך. מתפיחים כשעה.
מחלקים ל-2-3 חלקים, יוצרים צורות שטוחות.
מחממים מחבת (רצוי עם מכסה), משמנים מעט, וצולים את הפוקצ’ה כ-3-4 דקות מכל צד עד להשחמה.
מזלפים שמן זית, מפזרים תוספות – ומגישים חם!

כמובן שאפשר לאפות בתנור (במשך 18 דקות על 200 מעלות)- אבל קחו בחשבון שהפוקצ'ה בתנור לא תקבל את הניחוח של האש כמו שהיא מקבלת מהמחבת. לשיקולכם.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פוקצ’ה ביתית במחבת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.