מצרכים:
3 כוסות קינואה מיקס (קינואה אדומה ולבנה)
4 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות דק
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק או מגורר בפומפייה
1 סלסלת פטריות שמפניון פרוסות
1 סלסלת פטריות פורטובלו פרוסות
1 סלסלת פטריות שימאג'י – מופרדות מהשורש
1 סלסלת פטריות שיטאקי טריות פרוסות
½ כוס רוטב סויה
1 כפית סוכר
מעט פלפל שחור גרוס
2 גבעולי בצל ירוק פרוסים
אופן ההכנה:
מרתיחים הרבה מים בסיר גדול (כמו לפסטה) מוסיפים כף גדושה של מלח ומבשלים את הקינואה תוך רתיחה במשך 15 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.
בווק גדול או סיר רחב ועמוק מחממים את שמן הזית. מוסיפים את השום והגינג׳ר ומטגנים דקה.
מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כ-5-6 דקות נוספות עד שהפטריות מתחילות להזהיב. חשוב לעבוד עם להבה גבוהה כל הזמן כדי שהפטריות יזהיבו ולא יתבשלו ויגירו נוזלים.
מוסיפים את הקינואה המבושלת והמסוננת, את רוטב הסויה, הפלפל השחור הגרוס והסוכר. מערבבים ומקפיצים במשך 2-3 דקות.
מפזרים את הבצל הירוק ומגישים.
בתאבון…
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה