פטריות מוקפצות וקינואה

13-10-2024 | ירון צחר

מעדן בריאות משגע! קל להכנה וטעים כל כך, יהפוך להיות מתכון קבוע שלכם בוודאות! מושלם כתוספת חמה לכל ארוחה וגם לארוחת חג. אם תוסיפו לתערובת גם ירקות טריים חתוכים יתקבל סלט משגע ובריא עם ערכים תזונתיים מעולים.

מצרכים:

3 כוסות קינואה מיקס (קינואה אדומה ולבנה)
4 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות דק
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק או מגורר בפומפייה
1 סלסלת פטריות שמפניון פרוסות
1 סלסלת פטריות פורטובלו פרוסות
1 סלסלת פטריות שימאג'י – מופרדות מהשורש
1 סלסלת פטריות שיטאקי טריות פרוסות
½ כוס רוטב סויה
1 כפית סוכר
מעט פלפל שחור גרוס
2 גבעולי בצל ירוק פרוסים

אופן ההכנה:

מרתיחים הרבה מים בסיר גדול (כמו לפסטה) מוסיפים כף גדושה של מלח ומבשלים את הקינואה תוך רתיחה במשך 15 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.
בווק גדול או סיר רחב ועמוק מחממים את שמן הזית. מוסיפים את השום והגינג׳ר ומטגנים דקה.
מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כ-5-6 דקות נוספות עד שהפטריות מתחילות להזהיב. חשוב לעבוד עם להבה גבוהה כל הזמן כדי שהפטריות יזהיבו ולא יתבשלו ויגירו נוזלים.
מוסיפים את הקינואה המבושלת והמסוננת, את רוטב הסויה, הפלפל השחור הגרוס והסוכר. מערבבים ומקפיצים במשך 2-3 דקות.
מפזרים את הבצל הירוק ומגישים.
בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פטריות מוקפצות וקינואה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.