פילה אמנון ושומר בתנור

20-01-2025 | ניצן פוגל

מנת דג טעימה ובריאה בניחוח חורפי בזכות פירות ההדר והשומר שמתאימה לארוחת שישי וגם לארוחה באמצע השבוע. תכינו תוספת טעימה ליד כמו פירה או אורז ותתענגו.

מצרכים

2 ראשי שומר
3 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור
50 גרם פולי סויה קלופים (אפשר לקנות שקית ממחלקת הקפואים)
6 יח' פילה דג אמנון סה"כ (600 גרם)

ניתן להכין את המנה גם עם דגים אחרים כמו: מוסר ים, דניס לברק ועוד.


לרוטב
2 שיני שום קצוצות
כף נענע מיובשת
1/2 צרור שמיר קצוץ
4 כפות שמן זית
מיץ לימון מחצי לימון טרי
קורט מלח גס ופלפל שחור
מיץ מחצי תפוז טרי סחוט

אופן ההכנה

פורסים את השומר לאורך לחתיכות דקות מניחים על התבנית, מזלפים את שמן הזית מעל, מפזרים את המלח והפלפל השחור הגרוסים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 15 דקות מכוסה ולאחר מכן מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד כ- 10 דקות בינתיים מוציאים את הזרעים מהאדממה (פולי סויה) הקפוא או הטרי ומניחים בצד (ניתן לקנות פולי סויה קלופים).
בקערה קטנה נשים את שיני השום הקצוצות, הנענע היבשה והשמיר הקצוץ, ונכתוש יחד. מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, מיץ התפוז, המלח והפלפל השחור, ומערבבים היטב.
מוציאים את מגש השומר מהתנור, מניחים מעל את פילה הדג, מפזרים את זרעי פולי הסויה מסביב, מוזגים את הרוטב ומחזירים לתנור בחום של 220 מעלות ל-15 דקות.
מוציאים, מפזרים מעל מעט מלח ופלפל שחור גרוסים.
————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פילה אמנון ושומר בתנור - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.