מצרכים
- 500 גרם קמח מלא (3½ כוסות)
- 500 גרם קמח לבן (3½ כוסות)
- 1 כף שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
- 2 כפות סוכר חום או סילאן
- 1 כף מלח
- 3 כוסות מים פושרים (כ-720 מ"ל)
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
בקערת מיקסר שמים את שני סוגי הקמח, מוסיפים את השמרים והסוכר. מוסיפים מים בהדרגה ומתחילים ללוש. לאחר כ-2 דקות לישה מוסיפים את המלח והשמן, וממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות עד לקבלת בצק גמיש. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח כשעה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-10–12 כדורים. מכסים במגבת ונותנים מנוחה של 15 דקות. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי חצי ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות על תבנית לוהטת (או אבן שמוט) במשך 5–7 דקות, עד שהפיתה מתנפחת. מכסים מיד במגבת לשמירה על הרכות.
טיפ: ניתן להשתמש בקמח מלא 100% (את הכמות שרשמתי ליד הקמח הלבן פשוט לשנות אותה לקמח מלא). אך חשוב שתדעו ששילוב עם קמח לבן נותן תוצאה רכה ואוורירית יותר לפיתה.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה