פרסבורגר פרג מהחלומות!

09-04-2024 | ירון צחר

פרסבורגר פרג היא המלכה של עוגות הפרג, היא עוגת שמרים במרקם פריך עם פרג, קלה להכנה, מרשימה ומהפנטת.

מצרכים ל-2 עוגות:

לבצק:

1 ביצה
1 חלמון
1/4 כוס חלב
2 כפות סוכר
גרידת לימון מ-1/2 לימון
300 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
4 כוסות קמח
25 גרם שמרים

למלית:

300 מ"ל (¼1 כוסות) חלב
1/2 כוס סוכר
50 גרם חמאה
קליפת לימון מגוררת מ-1/2 לימון
1 כף דבש
300 גרם (3 כוסות) פרג טחון טרי
1/4 כוס אגוזים קצוצים דק
2 כפות צימוקים
1 חלבון חלבון

לציפוי:

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מוסיפים ביצה, חלמון, חלב, סוכר, קליפת לימון, חמאה ומלח לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במשך 2 דקות. מוסיפים קמח ושמרים ומערבלים במהירות בינונית במשך -3 דקות נוספות , עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
הכנת המלית:
מוסיפים לסיר חלב, סוכר, חמאה, קליפת לימון ודבש, ומחממים תוך כדי בחישה על להבה נמוכה-בינונית, עד שהסוכר והחמאה נמסים. מביאים לרתיחה ומסירים את הסיר מהכיריים.
מוסיפים פרג, אגוזים וצימוקים ומערבבים. מצננים במשך מחצית השעה. מוסיפים חלבון מערבבים.
עד לקבלת מרקם אחיד.
הרכבת העוגה, והתפחה ואפייה:
על משטח מקומח מרדדים כל חלק מהבצק לעלה בצורת מלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את המלית על 3/4 משטח המלבן . יוצרים חריצים אלכסוניים על גבי הבצק ללא המלית במרווחים של 1 ס"מ. מגלגלים את הבצק לרולדה עד החלק המחורץ, מברישים בביצה את הבצק ללא המלית וממשיכים לגלגל עד הסוף. מניחים את גלילי הבצק בתבנית המרופדת בנייר אפייה, כשהחריצים מופנים כלפי מעלה, מברישים את פני העוגות בביצה ומתפיחים פעם נוספת במשך חצי שעה. מכניסים את תבנית העוגות לתנור אפייה שחומם מראש לטמפ' של 190 מעלות ואופים במשך 20 דקות עד להזהבה.
בתאבון………………….

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פרסבורגר פרג מהחלומות! - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.