פרעצל בווארי

06-05-2024 | ירון צחר

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

המצרכים: (ל-8 יחידות) :

500 גרם קמח

260 מ"ל מים בטמפ' 40 מעלות

20 גרם סוכר

10 גרם דבש

6 גרם מלח

1 כף שמרים יבשים

15גרם חמאה רכה

לבישול הפרעצל-

50 גרם סוכר חום או סילאן

50 גרם סודה לשתייה

1.5 ליטר מים

לפיזור מעל-

מלח גס, שומשום

אופן ההכנה:

מבשלים את מי הסודה בתנור אפייה בטמפ' של 120 מעלות במשך שעה וחצי

להכנת הבצק:

מוסיפים לקערת מיקסר את קמח, השמרים, הסוכר, הדבש המים, השמרים הסוכר, ולשים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך 6 דקות. מוסיפים את החמאה והמלח ולשים במשך עוד 1-2 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק

יפה. יוצרים מהבצק כדור, ומניחים אותו בקערה שדפנותיה משוחות בשכבת שמן דקיקה. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד, ונותנים לבצק לנוח במשך 35 דקות.

מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל-8 חלקים במשקל 100 גרם. יוצרים מכל חלק כדור, ונותנים לשמיניית הכדורים לנוח במשך 10 דקות נוספות.

עיצוב ואפיית הפרעצל:

על משטח שמעט מקומח יוצרים מכל כדור נחש באורך 70 ס"מ. מכל נחש יוצרים צורת פרסה. מניחים "ענף בצק" אחד על השני במרחק של 4 ס"מ מהקצוות ויוצרים צורה של האות "ע". מסובבים את הצטלבות הבצק פעם נוספת

ומצמידים את הקצוות על החלק המעוגל של הבצק.

מוציאים את הסיר עם מי הסודה מהתנור ומניחים אותו על הכיריים. ממשיחים לחמם את מי הסודה בטמפרטורה נמוכה. תוך כדי זה, מניחים כל פרעצל בזהירות בסיר עם מי הסודה המקורמלים, ומבשלים במשך 20 שניות מכל צד.

מעבירים בעזרת כף מחוררת את הפרעצלים אל תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה, ומפזרים מעליהם מלח גס ושומשום. מעבירים את תבנית האפייה לתנור אפייה המופעל על טורבו, וחומם מראש לטמפ' של 220 מעלות, ואופים

במשך 10- 12 דקות, עד שהפרעצל מקבלים צבע חום-זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. בתאבון………….

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פרעצל בווארי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.