קדרה לארוחה מלאה וטעימה

18-12-2024 | מתג במטבח

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת אביבה שלו. ארוחה עשירה ומלאה בכל טוב והכל בסיר אחד. בימים הקרים כל מה שאנחנו מחפשים זה אוכל חם ומנחם, המנה הזו מושלמת. 

מצרכים

6 חלקי עוף (כרעיים מפורקים)
למרינדה:
2 כפות שמן
פפריקה
כף דבש
4 כפות סויה
4 כפות רוטב צ׳ילי מתוק

התוספות למנה:
1/3 כוס אורז
1/3 כוס חיטה
1/3 כוס בורגול
2 כוסות תירס גרגרים
2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות.
מעט שמן
3 תפו״א
2 בטטות
4 גזרים
1 קישוא

אופן ההכנה


לערבב את חלקי העוף במרינדה שהכנתם, להכניס לכלי סגור במקרר לכמה שעות (לפחות 3 שעות) או ערב קודם.
מקלפים וחותכים את הירקות, את הבצל לרצועות ואת תפו"א, הבטטה, הגזר והקישוא לחתוך לקוביות גדולות.

לוקחים סיר גדול המותאם לאפייה בתנור ומסדרים בשכבות לפי הסדר הבא:
שכבה 1: 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות מופרדים עם שמן
שכבה 2: גרעיני תירס קפואים
שכבה 3: 1/3 כוס אורז, 1/3 חיטה, 1/3 בורגול- לשטח בנפרד מעל לתירס
שכבה 4: חלקי עוף שהיו במרינדה, מסביב ומעל: בטטה, גזר, תפו״א , קישוא, בצל…
3 כוסות מים רתוחים עם פלפל שחור, מלח, כף גדושה אבקת מרק עוף ולפזר מעל, כמו כן את המרינדה שנשארה לפזר מעל התבשיל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו למשך שעה, אחרי שעה להנמיך ל 170 מעלות למשך עוד שעתיים וחצי. לפני הארוחה לפתוח את המכסה ואם לא הושלם להשאיר את הסיר פתוח בתנור סגור עד תחילת הארוחה.
כל ירק שתרצו אפשר להוסיף לאפיה ארוכה, מעל אפשר ענף רוזמרין, מוסיף ריח וטעם טוב. ואז מניחים את הסיר במרכז השולחן וכל אחד לוקח לעצמו.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מתג במטבח לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קדרה לארוחה מלאה וטעימה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.