קובה כורדי מסורתי

26-11-2025 | ניצן פוגל

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים בעבר באולמות האירועים. הקובה בורגול הוא בעצם מאכל כורדי (כמובן שיש גרסות מגוונות ממטבחים שונים), ניתן לאכול אותו מטוגן לצד טחינה או חומוס, כתוספת בשולחן, או אפילו כארוחת צהרים באמצע השבוע עם סלט טרי ליד. 

מצרכים (ל‑4–6 מנות)

לבצק:

2 כוסות בורגול דק (נקי)

מים חמים, לפי הצורך (כ‑1 כוס)

חצי כפית מלח

למילוי:

250 גרם בשר טחון (בקר או כבש)

1 בצל קטן, קצוץ דק

מלח, פלפל, פפריקה (לפי הטעם)

חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

להגשה (אופציונלי):

לימון פרוס

שמן זית או טחינה

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

משרים את הבורגול במים חמים כ־15 דקות, מסננים ומוסיפים מלח.

לשים היטב עד לקבלת בצק רך וגמיש.

הכנת המילוי:

מטגנים בצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר והתבלינים ומבשלים כמה דקות עד שהבשר מתבשל לחלוטין. מוסיפים עשבי תיבול לפי הטעם.

הרכבת הקובות:

לוקחים כדור קטן מהבורגל, יוצרים בו חור באמצע בעזרת האצבעות.

ממלאים בכף מהמילוי, סוגרים בעדינות ומעצבים לצורת כדור או בצורת אליפסה.

בישול או טיגון:

בישול: מבשלים במים רותחים כ־10–15 דקות עד שהקובה צפה למעלה.

טיגון (אפשרי): מחממים שמן עמוק וטובלים את הקובות בזהירות עד להזהבה.

הגשה:

מגישים חם, עם פרוסות לימון, מעט שמן זית או טחינה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות מלי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מלי ליבוביץ. עוגיות ביתיות נימוחות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קובה כורדי מסורתי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.