מצרכים (ל‑4–6 מנות)
לבצק:
2 כוסות בורגול דק (נקי)
מים חמים, לפי הצורך (כ‑1 כוס)
חצי כפית מלח
למילוי:
250 גרם בשר טחון (בקר או כבש)
1 בצל קטן, קצוץ דק
מלח, פלפל, פפריקה (לפי הטעם)
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)
להגשה (אופציונלי):
לימון פרוס
שמן זית או טחינה
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
משרים את הבורגול במים חמים כ־15 דקות, מסננים ומוסיפים מלח.
לשים היטב עד לקבלת בצק רך וגמיש.
הכנת המילוי:
מטגנים בצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר והתבלינים ומבשלים כמה דקות עד שהבשר מתבשל לחלוטין. מוסיפים עשבי תיבול לפי הטעם.
הרכבת הקובות:
לוקחים כדור קטן מהבורגל, יוצרים בו חור באמצע בעזרת האצבעות.
ממלאים בכף מהמילוי, סוגרים בעדינות ומעצבים לצורת כדור או בצורת אליפסה.
בישול או טיגון:
בישול: מבשלים במים רותחים כ־10–15 דקות עד שהקובה צפה למעלה.
טיגון (אפשרי): מחממים שמן עמוק וטובלים את הקובות בזהירות עד להזהבה.
הגשה:
מגישים חם, עם פרוסות לימון, מעט שמן זית או טחינה.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

פרסם תגובה