מצרכים למוס שוקולד (פרווה)
מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל)
חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
כפית שטוחה אבקת נס קפה (ניתן לוותר)
100 גרם ביסקוויטים “פתי בר” מפוררים (*לרגישים לגלוטן- להשתמש בחבילת ביסקוויט ללא גלוטן של אסם).
לקישוט: שוקולד מריר מגורד
אופן הכנה:
מניחים את קוביות שוקולד המריר בקערת זכוכית, מוסיפים 2 כפות קצפת צמחית וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה ומצננים. מקציפים את יתרת הקצפת הצמחית עם אבקת הנס קפה עד לקבלת קצפת רכה (חצי הקצפה). מוסיפים לקצפת את תערובת השוקולד (חשוב שתערובת השוקולד לא תהיה חמה אחרת יווצרו גושים) ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מניחים בגביע שכבה של פירורי ביסקוויטים ועליה יוצקים את קצפת השוקולד. מפזרים מעל מעט שוקולד מריר מגורד. מעבירים למקרר או למקפיא ל-3 שעות לפחות.
————
מצרכים לכוס קרם גבינה ולוטוס (חלבי)
12 עוגיות לוטוס מרוסקות לפירורים
מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
חצי כוס חלב
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
3 כפות גבינה לבנה
כף ממרח לוטוס
אופן הכנה
מקציפים בקערה שמנת מתוקה במשך כדקה (טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את השמנת למקפיא 10 דקות לפני ההקצפה). מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעזרת כף בתנועות קיפול. הרכבת המנה: מניחים בתחתית כל כוס או גביע פירורי עוגיות. מעל מזליפים מתערובת קרם הגבינה (ניתן להשתמש בשקית זילוף או בשקית אוכל רגילה ולגזור את הפינה). מעל שמים שכבה נוספת של פירורי עוגיות ומעל שוב מזליפים מהקרם.מחממים במיקרוגל כף ממרח לוטוס עד שנעשה נוזלי (אין לחמם יותר מידי). מוצאים ומערבבים. בעזרת כפית מזליפים מעט מעל הקרם.עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר כ-3 שעות לפחות לפני ההגשה.
————
מרכיבים למוס חלבה (חלבי/ פרווה)
1/2 כוס טחינה גולמית
חצי כוס סילאן
מיכל גדול (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32 אחוז / שמנת צמחית
להגשה – שערות חלבה ופקאנים (אופציה)
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הטחינה והסילאן יחד עם כף שמנת מתוקה, מערבבים היטב עד לאיחוד. מקציפים את שאר השמנת לקצפת יציבה ומאחדים את תערובת הטחינה בקיפולים עדינים. מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזלפים לקעריות הגשה חד פעמיות. מסדרים את הקעריות במגש, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים ל-4 שעות או יותר. מוציאים מהמקפיא בערך חצי שעה לפני ההגשה. קישוט אופציונלי: מסדרים מעל לכל כוס שערות חלבה בנדיבות ופקאן אחד לקישוט.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
תרצה האוזר
03.08.2025
תודה על המתכונים , בהחלט אנסה כמה מהם. התמונות מעוררות תיאבון. תודה