מצרכים
לביסקוויטים בסגנון "גרהאם קראקרס":
200 גרם חמאה רכה
120 גרם (חצי כוס) סוכר חום
1 כף דבש
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קינמון
קורט מלח
3 כפות (45 מ"ל) שמנת מתוקה
350 גרם (2.5 כוסות) קמח
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפיה
טיפ לממהרים – אפשר כמובן גם לרכוש את הביסקוויטים בסופר במקום להכין.
למילוי והרכבה:
שוקולד
מרשמלו
אופן ההכנה
בקערת המיקסר מניחים את החמאה הרכה, הסוכר החום והדבש ומערבלים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
מוסיפים את תמצית הוניל, הקינמון, המלח והשמנת המתוקה ומערבלים שוב עד שהתערובת אחידה ואוורירית.
מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.
מאחדים את הבצק בידיים, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
מחממים את התנור לחום 180 מעלות בטורבו.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט וקורצים או חותכים בעזרת סכין מלבנים.
מניחים את הביסקוויטים על נייר אפיה ואופים אותם במשך כ- 10 דקות.
מצננים היטב על מנת שהעוגיות יתמצקו.
להכנה בתנור: מניחים על כל ביסקוויט מרשמלו, מעליו מלבן שוקולד בהתאם לגודל הביסקוויט (בתמונה – 6 קוביות), מכסים בביסקוויט נוסף ומכניסים לתנור למשך כ-3-4 דקות עד שהשוקולד והמרשמלו מתחילים להנמס.
להכנה בפיקניק על המנגל – עוטפים כל “סנדוויץ” בנייר כסף ומניחים על המנגל או באש למשך כמה דקות.
אם אתם לא רוצים לעבוד קשה, ניתן להכין תבנית סמורס מפנקת לשים את הביסקוויטים בתחתית תבנית (כמות ביסקוויטים לפי גודל התבנית) מעל כל ביסקוויט לשים 2 קוביות שוקולד אחת ליד השניה ומעל לשים מרשמלו שהוא עומד ולא שוכב על הביסקוויט כך שימלא את כל התבנית (בזמן האפייה המרשמלו מכפיל את גודלו).
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה