קינוח "סמורס" מושחת

14-05-2025 | עדי דוד חי

הקינוח המושלם לל"ג בעומר הישר מאמריקה: אין צורך במדורה אמיתית – אפשר להכין אותו בקלות בתנור או במחבת. השילוב בין המרקם הנמס של המרשמלו לשוקולד המתמסר והקראנץ' של הביסקוויטים פשוט ממכר. פינוק אמריקאי קלאסי שכבש את העולם.

מצרכים

לביסקוויטים בסגנון "גרהאם קראקרס":
200 גרם חמאה רכה
120 גרם (חצי כוס) סוכר חום
1 כף דבש
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קינמון
קורט מלח
3 כפות (45 מ"ל) שמנת מתוקה
350 גרם (2.5 כוסות) קמח
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפיה

טיפ לממהרים – אפשר כמובן גם לרכוש את הביסקוויטים בסופר במקום להכין.

למילוי והרכבה:
שוקולד
מרשמלו

אופן ההכנה

בקערת המיקסר מניחים את החמאה הרכה, הסוכר החום והדבש ומערבלים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
מוסיפים את תמצית הוניל, הקינמון, המלח והשמנת המתוקה ומערבלים שוב עד שהתערובת אחידה ואוורירית.
מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.
מאחדים את הבצק בידיים, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
מחממים את התנור לחום 180 מעלות בטורבו.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט וקורצים או חותכים בעזרת סכין מלבנים.
מניחים את הביסקוויטים על נייר אפיה ואופים אותם במשך כ- 10 דקות.
מצננים היטב על מנת שהעוגיות יתמצקו.
להכנה בתנור: מניחים על כל ביסקוויט מרשמלו, מעליו מלבן שוקולד בהתאם לגודל הביסקוויט (בתמונה – 6 קוביות), מכסים בביסקוויט נוסף ומכניסים לתנור למשך כ-3-4 דקות עד שהשוקולד והמרשמלו מתחילים להנמס.
להכנה בפיקניק על המנגל – עוטפים כל “סנדוויץ” בנייר כסף ומניחים על המנגל או באש למשך כמה דקות.

אם אתם לא רוצים לעבוד קשה, ניתן להכין תבנית סמורס מפנקת לשים את הביסקוויטים בתחתית תבנית (כמות ביסקוויטים לפי גודל התבנית) מעל כל ביסקוויט לשים 2 קוביות שוקולד אחת ליד השניה ומעל לשים מרשמלו שהוא עומד ולא שוכב על הביסקוויט כך שימלא את כל התבנית (בזמן האפייה המרשמלו מכפיל את גודלו).

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של עדי דוד חי לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם בירה מפתיע

אפיית לחם, פעמים רבות, מקבילה להולדת תינוק. חשיבה, תכנון, עיבוד,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות מגולגלות ללא אפיה

מה זה? זה עוגיות? זה ממתק? זה מרציפן? זה רולדה…

הבלוג של טליה בנימיני

למאמר המלא

לחם פשתן ללא קמח

נתחיל בתיאום ציפיות. אין ממש דבר כזה לחם קיטו. אחרי…

הבלוג של טליה בנימיני

למאמר המלא

קרקרים ללא גלוטן משני מצרכים

חיפשתי אוכל פשוט ומזין, שמכינים בדקות וילך טוב עם קצת…

הבלוג של טליה בנימיני

למאמר המלא

עוגת קרמבו ללא גלוטן נדירה אופציה קיטו

עוגה ללא גלוטן – ואפילו ידידותית לקיטו! שכבות של פודינג…

הבלוג של טליה בנימיני

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קינוח "סמורס" מושחת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.