קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

03-04-2024 | מילכה דיין

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות שונות. המטבח המצרי, העירקי, הספרדי, הכורדי המרוקאי וכו׳,שכנו זה לצד זה והיו פתוחים לרווחה, להאכיל את ילדי השכונה.

כל יום הייתה אמא או סבתא של מישהו, מבשלת וכולם היו באים אליה לאכול צהריים. כל יום אישה אחרת מעדה אחרת, יד אחרת…

אבל אותה הכוונה: להאכיל באהבה.

 

החומרים לקציצות הדגים (30 קציצות קטנות):

1/2 ק"ג דג טחון (אני מערבבת שני סוגים):

קרפיון ונסיכת הנילוס

1 קופסת טונה, עם השמן

1 בצל לבן בינוני קצוץ דק דק

5 שיני שום כתושות או קצוצות

1 ביצה גדולה

1/2 צרור פטרוזיליה שטוף היטב וקצוץ

1/2 צרור כוסברה שטוף היטב וקצוץ

1/2 פלפל ירוק חריף ,ללא הגרעינים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית כורכום

ניתן להוסיף גרידת לימון( מ 1/2 לימון)

1/2 כוס ( ספל) של פירורי לחם וקמח מצה+

1 כף שטוחה קמח לבן

מכניסים למגימיקס לקיצוץ וערבול עד לאחידות.

מעבירים למקרר לשעה שעתיים למיצוק.

( עדיף להעביר לקופסא סגורה או לעטוף בניילון נצמד)

החומרים לרוטב:

1 כף שמן זית

1 בצל קצוץ דק

5 (חמסה) שיני שום פרוסות לפרוסות

3-5 סלק עלים (גבעול+ עלים) שטופים, נקיים היטב וקצוצים

1 לימון שטוף ופרוס לפרוסות

1 מיץ מלימון (עדיף טרי)

3 קישואים שטופים וחתוכים לקוביות

1 קופסת חומוס 500 גר׳ שטוף, ממויין ומסונן (אפשר: אפונה)

מומלץ: 1 עשב לימון לטעם מיוחד

אפשר: פטרוזיליה או כוסברה

1 כפית שטוחה כורכום

1 כפית שטוחה מלח

קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכניסים עפי הסדר: בתחילה מטגנים את הבצל עד שמזהיב ואח״כ את השום.

מוסיפים את הקישואים, סלק עלים ויתר החומרים- מערבבים דקה.

מוסיפים מים, כס״מ וממשיכים להוסיף ולאדות את יתר המרכיבים.

מוסיפים מים( מהברז) עד למחצית הסיר

עד לרתיחה, מעבירים לאש בינונית.

מכניסים את קציצות הדגים אחת אחת.

מוסיפים את התבלינים.

מטלטלים כל 5 דקות את הסיר, שהקציצות יספגו את הרוטב מכל הכיוונים.

משך זמן הבישול 20-30 דקות.

למזוג באהבה על אורז לבן, קוסקוס או ליד חלה, טחינה וסלט ירקות…

ופשוט להנות, שבת שלום!

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קציצות דגים לימוניות (חמוסטה) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.