שושני בריוש במילוי גבינה ותפוחים מקורמלים

17-06-2024 | ירון צחר

שילוב מהמם של טעמים ומרקמים במאפה עשיר, רך ועסיסי שאי אפשר לעמוד בפניו – וכל ביס מלא בתפוחים מקורמלים. ככה זה כשמכינים בצק קסם חמאתי וממלאים אותו בתפוחים מקורמלים וקרם גבינה מתוק. פשוט מושלם!

מצרכים לתבנית מלבנית בגודל 25X 30 ס"מ:

לבצק הבריוש:
3 כוסות קמח לבן
½ כוס חלב
2 ביצים גדולות
2 חלמונים מביצים גדולות
½ כוס סוכר
קורט מלח
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לתפוחים מקורמלים:
¼ כוס סוכר
4 תפוחי גרנד סמית' קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
½ כפית קינמון
20 גרם חמאה

למלית הגבינה:
2 גביעי גבינה לבנה 5%
50 גרם חמאה רכה
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
½ כוס סוכר
2 כפות קורנפלור

לסירופ הסוכר:
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, פרט לחמאה, ומערבלים במהירות בינונית במשך 3 דקות, עד שמתקבל בצק עם מרקם חלק ואחיד.
מוסיפים בהדרגה לקערה את קוביות החמאה בהדרגה לקערת המיקסר, ומערבלים עד שהחמאה נטמעת בבצק. ממשיכים ללוש את הבצק במשך-5 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה שדפנותיה משוחים בשכבת שמן דקה, ומכסים אותה בניילון נצמד. מעבירים את הבצק למקרר למשך כל הלילה.
הכנת התפוחים המקורמלים:
מוסיפים את הסוכר למחבת גדולה. מחממים את הסוכר על להבה בינונית, ונותנים לו לנמס מבלי לערבב אותו. כשהסוכר מתחיל לקבל גוון קרמל ענברי, מערבבים אותו עד שכולו מקבל גוון אחיד, ואז מוסיפים למחבת את קוביות התפוחים, הקינמון והחמאה.
מבשלים על להבה נמוכה במשך 5 דקות, או עד שהתפוחים מתרככים מעט. מעבירים את התפוחים למסננת ומצננים לטמפ' החדר.

הכנת מלית הגבינה:
מוסיפים את כל רכיבי המלית לקערה וטורפים במטריפה ידנית עד לקבלת מרקם אחיד. שומרים את מילית הגבינה במקרר עד להרכבת המאפה.

הרכבת עוגת הבריוש:
מניחים את הבצק על משטח מעט מקומח, ומרדדים אותו למלבן בגודל 25X 30 ס"מ. מורחים את מלית הגבינה בצורה אחידה על פני הבצק. מפזרים מעל שכבת הגבינה את התפוחים המקורמלים.
מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה. מחלקים אותה ל-4 חלקים שווים כל רבע רולדה מחלקים ל-3 חלקים, כך שמתקבלים 12 שבלולים. מניחים את השבלולים בתבנית מלבנית שמרופדת בנייר אפייה. מכסים את פני התבנית בניילון נצמד, ומתפיחים במשך 45 דקות בטמפ' החדר.

הכנת סירופ סוכר:
מבשלים את הסוכר והמים עד שכל הסוכר נמס. ממשיכים לבשל את הסירופ במשך 2 דקות נוספות מורידים את הסיר מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר.

האפייה:
מכניסים את תבנית עוגת הבריוש לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופי במשך 50-60 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב.

בסיום האפייה, מברישים את פני עוגת הבריוש, בעודו חם בסירופ הסוכר, שבינתיים התקרר.

בתאבון

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - שושני בריוש במילוי גבינה ותפוחים מקורמלים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.