רכיבים
1 כוס רוטב סויה
1 כפית רוטב מירין לתיבול
3 כפות סוכר או כל ממתיק אחר.
1 ק"ג נתח חזה עוף / פרגית.
אופן ההכנה
1) מערבבים סויה, מירין וסוכר בתוך סיר קטן עד שהסוכר נמס.
2) נותנים לרוטב להתקרר.
3) חותכים את הפרגית לקוביות ושמים את זה במרינדה למנוחה של חצי שעה לפחות ואז משפדים
4) שמים במנגל.
בתיאבון!
הערות
ניתן להוסיף אספרגוס ובצל ירוק.
מומלץ לשפד את השיפודים עם שיפודי במבוק חד פעמיים.
לחילופין, אפשר להשתמש בנתח סלמון במקום בשר, הרוטב עובד גם על ירקות לצמחוניים.
מה זה יאקיטורי? ביפנית זה אומר עוף על הגריל. זהו סוג של שיפודים יפנים שכיחים מאוד ביפן.
יאקי = גריל, טורי= עוף.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה