תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

11-06-2025 | עדי דוד חי

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק שנמס בפה עם תפוחים. מאכל מושלם שנותן אווירה חגיגית וזכרונות טובים.

מצרכים

ל"חורשט בֶּה" תבשיל פרסי מתקתק:
2 בצלים גדולים חתוכים דק
750 גרם בשר שריר חתוך לקוביות.
5 חבושים קלופים מגולענים וחתוכים לשמיניות
1/4 כוס רכז רימונים
1 גביע (260 גרם) רסק עגבניות
350 גרם שזיפים מיובשים
100 גרם משמשים יבשים
4 תמרים חתוכים
2 תפוחי סמיט חתוכים מוסיף סמיכות לתבשיל
מלח ופלפל שחור טחון מעט כורכום ולימון עמוני טחון חצי כפית
מיץ סחוט מלימון אחד ו-2 כפיות תמר הינדי ללא חרצנים
קורט נענע יבשה
2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר רחב על אש גבוהה ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב קלות.
מוסיפים את קוביות הבשר וצורבים אותן מכל הצדדים עד לסגירה. במקרה של גרסה צמחונית, מטגנים קלות את החבושים יחד עם הבצל.
יוצקים לסיר שלושה ליטר מים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית במשך שעה וחצי עד שעתיים, עד שהבשר מתרכך.
מוסיפים את החבושים, השזיפים המיובשים ורכז הרימונים, ומערבבים.
מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים כ-45 דקות על להבה נמוכה, עד שהחבושים מתרככים והרוטב מסמיך.

מוסיפים רסק עגבניות ומיץ לימון, ומבשלים במשך 20 דקות נוספות. ניתן להניח שזיפים יבשים מעל בשלב זה.
מסירים מהאש.
מגישים לצד אורז פרסי לבן.
בתיאבון! או בפרסית "בהשתושחת"

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של עדי דוד חי לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.