מצרכים
ל"חורשט בֶּה" תבשיל פרסי מתקתק:
2 בצלים גדולים חתוכים דק
750 גרם בשר שריר חתוך לקוביות.
5 חבושים קלופים מגולענים וחתוכים לשמיניות
1/4 כוס רכז רימונים
1 גביע (260 גרם) רסק עגבניות
350 גרם שזיפים מיובשים
100 גרם משמשים יבשים
4 תמרים חתוכים
2 תפוחי סמיט חתוכים מוסיף סמיכות לתבשיל
מלח ופלפל שחור טחון מעט כורכום ולימון עמוני טחון חצי כפית
מיץ סחוט מלימון אחד ו-2 כפיות תמר הינדי ללא חרצנים
קורט נענע יבשה
2 כפות סוכר חום
אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר רחב על אש גבוהה ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב קלות.
מוסיפים את קוביות הבשר וצורבים אותן מכל הצדדים עד לסגירה. במקרה של גרסה צמחונית, מטגנים קלות את החבושים יחד עם הבצל.
יוצקים לסיר שלושה ליטר מים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית במשך שעה וחצי עד שעתיים, עד שהבשר מתרכך.
מוסיפים את החבושים, השזיפים המיובשים ורכז הרימונים, ומערבבים.
מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים כ-45 דקות על להבה נמוכה, עד שהחבושים מתרככים והרוטב מסמיך.
מוסיפים רסק עגבניות ומיץ לימון, ומבשלים במשך 20 דקות נוספות. ניתן להניח שזיפים יבשים מעל בשלב זה.
מסירים מהאש.
מגישים לצד אורז פרסי לבן.
בתיאבון! או בפרסית "בהשתושחת"
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה