מצרכים
1 כוס אורז לבן (פרסי/ בסמטי או כל סוג אחר שאוהבים)
½ כוס עדשים כתומות שטופות
2 כוסות מים
1 בצל קטן קצוץ
1 כף שמן
מלח, כורכום, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. לטגן את הבצל עד להזהבה.
2. להוסיף אורז ועדשים, לערבב כדקה.
3. להוסיף מים ותבלינים, להביא לרתיחה.
4. לבשל על אש נמוכה 20 דק' עד שהמים נספגים.
5. להשאיר מכוסה עוד 5 דק' עם נייר סופג או מגבת נקייה מתחת ומעל את המכסה.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
אירית שמיע
19.06.2025
המתכון דומה למאכל עיראקי בשם קיצ'רי.
השינוי: כמות העדשים ככמות האורז. בטיגון הבצל להוסיף גם שום. רסק עגבניות וגם קצת כמון. טעים. …..
מלכה
20.06.2025
עדיף לבשל את האורז והעדשים לפני התוספות. אני מכינה במיקרוגל 20 דק. אחכ לטגן שיני שום שבורות עם תבלינים כמו כמון ופפריקה בהרבה שמן זית. לפזר ולערבב עם האורז החמים ולהגיש. מבוסס על מתכון מג'דרה עיראקי. טעים להפליא
בוקר
20.06.2025
מצויין, פשוט ומהיר בימים מלחיצים
שרית חן
23.06.2025
קוראים לזה ריצ'רי