מצרכים
2 כוסות אורז בסמטי
חצי כוס צימוקים כהים
4 כפות שמן קנולה
3/4 כפית מלח
מים – 4 כוסות מים (אותה הכוס שהשתמשנו לאורז)
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה
ליצוק את השמן לסיר ולחמם.
לשים את האורז בסיר ולטגן עד שהאורז נעשה שקוף (כשתי דקות).
לערבב את המלח עם המים וליצוק מעל האורז.
להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה מאוד כחצי שעה.
את הצימוקים רצוי לשטוף היטב.
להגשה – לשים את האורז בקערת הגשה ולפזר מעל את השקדים והצימוקים.
ניתן לשדרג לבריא יותר על ידי החלפת האורז הבסמטי לבסמטי מלא – כך המנה עשירה יותר בסיבים תזונתיים.
————
פרסם תגובה