אמנון בתנור

01-03-2024 | מילכה דיין

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה ראשונה. לרוב, היה זה קרפיון בתנור, מתובל בפפריקה, שמן ועשבי תיבול. על התבנית, אמא הייתה מוסיפה: פרוסות עגבניות, פרוסות בצל, גמבות ובצד… פלפל חריף.

מודה, ההתעסקות עם הדג, מחשש לעצמות, היה מתסכל ומוציא את כל הכיף וההנאה מהארוחה.

לכשיבגרנו ומבחר הדגים התרחב, גם הרפרטואר שונה בצלחת. הדג מפולט ומוכן לעשייה. נטו הנאה!

כאן, ניסיון חדש לדג אמנון מפולט. נקי, אסתטי, מלווה שמן זית, לימון, שום ועלים ירוקים.

כמה מיוחד, מעניין וטעים😋

החומרים הדרושים:

1-2 חצאי אמנון מפולטים

פרוסות לימון דקות

שמן זית

לימון סחוט

שום כתוש דק

עשבי תיבול שאוהבים: פטרוזיליה/נענע/כוסברה קצוצים

קורט מלח לכל פילה

נייר אלומיניום

נייר אפיה

 

אופן ההכנה:

גוזרים יריעת אלומיניום בגודל כפול מהדג ומניחים

מניחים מעל נייר אפיה

מברישים בשמן זית

מניחים את הדג, כשהחלק הלבן כלפי מעלה (בצילום)

מרטיבים בלימון סחוט,

מוסיפים ירק קצוץ

את פרוסות הלימון

את השום הכתוש

מלח פלפל

מזליפים שמן זית

 

מקפלים או כסוכריה או באריזת מתנה (בתצלומים)

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 185 ל-10 דקות ואז מורידים ל-160 לרבע שעה נוספת.

הדג נשאר עסיסי, אך אינו שחום.

ניתן לפתוח ולחמם למספר דקות (5) בטמפ' 185 להזהבה .

זהירות‼️ שלא יתייבש או יישרף

בתיאבון😋

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דגים, דל קלוריות, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - אמנון בתנור - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.