מצרכים:
חציל – 1 יחידה גדול
בטטה – 1 ו-½ יחידות בינוניות ללא קליפה
דלעת – כוס קוביות
גזר – 3 יחידות קטנות ללא קליפה
פלפל אדום – יחידה בינונית
קישוא – 2 יחידות קטנות
בצל – יחידה בינונית
שום – ראש
*אפשר לגוון ולשנות את סוגי הירקות כל אחד לפי טעמו
לתיבול:
שמן זית – 3 כפות (30 מ"ל)
פפריקה – כפית גדושה
כורכום – כפית גדושה
מלח שולחן עדין – כפית שטוחה
פלפל שחור – כפית שטוחה
רוזמרין – כף (5 גרם)
טימין (קורנית) – כפית (1 גרם)
אופן ההכנה:
מחממים תנור על 200 מעלות טורבו ומתחילים במלאכת החיתוך. חותכים את הירקות לצורות שונות ומניחים בתבנית. מערבבים בקערית קטנה את כל התבלינים על פי הטעם ומפזרים באופן אחיד על הירקות שבתבנית. מוסיפים שמן זית על פי הטעם. אופים כ-40 דקות עד שהירקות מתרככים ומתחילים להשחים.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
שולמית אריאלי
13.06.2024
מתכון מושלם, הוספתי גם 4 שומרים חתוכים לאורכם, כולם אהבו.