אפל קרמבל מסורתי של גרייס

21-10-2024 | מילכה דיין

תוהה ומתחבטת מה להכין לארוחת החג עם כל המשפחה, מחליטה ומשנה… חסרת מנוחה ואז,לפתע מאירה בי הבלחה- תהא זו ארוחה,שמזכירה לנו את כל ההורים – דרך המאכלים האהובים. גרייס קבלה את עוגת התפוחים (Apple Crumble ), שכל-כך אהבה להכין ולפנק אותנו. יחד עם כדור גלידת וניל- היה זה קינוח טעים, שונה ובלתי רגיל.

החומרים לתבנית גדולה

לתערובת הפירות:

750 גר׳ פרי חתוך (תפוחי עץ */נקטרינות /אפרסקים/ פירות יער).

1/2 – 1 כפית שטוחה קינמון

2 כפות סוכר חום

נכניס לקערה ונערבב יחד את הפרי הקינמון והסוכר.

(לתפוחים בלבד, נטפטף כמה טיפות של לימון, שלא יתחמצן וישחיר).

לפירורי הקרמבל:

1 ו 1/2 כוס קמח ( לבן/ כוסמין/ מלא)

75 גר׳ חמאה קרה

1 אבקת אפיה

3 כפות סוכר

קורט מלח

בקערה נוספת נלוש יחד את כל החומרים לבצק.

נחתוך ממנו פיסות קטנות או שנגורר במגרדת.

אופן ההכנה

נשטח את הפירות, הסוכר והקינמון, באופן אחיד.

נפזר מעל את פירורי הקרמבל.

נאפה בחום בינוני בטמפ׳ של 175 מעלות עד שמשחים קלות ומתקשה השכבה של הקרמבל.

להגיש חמים עם או בלי גלידת וניל ולהתפנק.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - אפל קרמבל מסורתי של גרייס - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.