ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

31-07-2025 | מילכה דיין

 

מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע ו… שזה יכול להשתלב בתזונה מאוזנת ולא עתירת פחמימות ושומנים?

אז הנה פתרון יפה לעין, טעים, לא מכביד, מזין ובריא. יכול להוות מנה בפני עצמה, עם סלט ירקות וטחינה בצד…

 

החומרים הדרושים:

דלורית (1/2 לאדם)

250 גר׳ בשר טחון

1 בצל קצוץ דק

1-2 שיני שום קצוצות

פטרוזיליה, סלרי, נענע (כל אחד לפי טעמו)

1 כף קטשופ

1 כפית רוטב צילי חריף – מתוק

קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס

גפרורי שקדים קלויים – מעט במחבת

מעט צימוקים או חמוציות (אם אוהבים).

אופן ההכנה:

לבשל את הדלורית עד שתתרכך..

לחתוך, כך שיתקבלו שתי סירות.

להוציא את הגרעינים ואת התוכן, עד לקבלת חור – תעלה.

לטגן בצל במעט שמן זית להוסיף בשר טחון

ולהמשיך לערבב, עד לשינוי צבע. (לא יותר, כדי שיישאר רך ועשיר בנוזלים).

לתבל במלח, פלפל שחור, קצת שום, (להוסיף, אם אוהבים: צימוקים, פרוסות שקדים או גפרורים).

להוסיף את הקטשופ ורוטב הצ׳ילי

להוסיף פטרוזיליה/ כוסברה/ נענע

לערבב…

למלא את הדלורית היטב (לפנק… לפנק!)

לאפות עם נייר אלומיניום 1/2 שעה על 180 מעלות מצב טורבו ועוד 1/2 שעה על 150מעלות.

בתאבון.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן ולאחר מכן הקישו על לחצן “מעקב” בצד שמאל למעלה.

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - ארוחה זוגית: בולונז בדלורית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.