בורקס גדול במילוי אנטיפסטי

24-11-2024 | ניצן פוגל

אחד המאכלים שכל המשפחה שלי אוהבת זה בורקס ואם אני זו שמכינה את המילוי שלו אז בכלל! זו מנה מהממת וצמחונית שמתאימה למרכז השולחן בארוחה חלבית או ארוחה בשרית. תמיד אני מחזיקה במקפיא בצק עלים מוכן למקרה ובאים אורחים או סתם אם בא לנו ארוחת ערב טעימה ומשמינה. המילוי יכול להשתנות בהתאם למה שיש לנו בבית. תבשלו ביצים קשות והרי לכם מנה מנחמת, טעימה וקלה להכנה. בתאבון.

מצרכים


1 חבילה בצק עלים מרודד
½ חציל פרוס לפרוסות
1 גמבה חתוכה לרצועות
1 בצל סגול/ לבן גדול חתוך לרצועות
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
2 כפות שמן זית
1 ביצה
חופן שומשום

אופן ההכנה


יש להוציא את הבצק מהמקפיא כשלוש שעות לפני ההכנה ולתת לו להפשיר על השיש. את הירקות לאנטיפסטי חותכים לפי ההנחיות (כל ירק והחיתוך שלו) ומעליהם מזלפים את השמן והתבלינים. ואז לשיקולכם, אפשר לאפות בתנור עד שהירקות מוכנים (כ-20 דקות) או לחילופין להקפיץ במחבת.
מחממים תנור על 180 מעלות, לוקחים נייר אפייה, עליו מניחים את הבצק עלים, ניתן לשים מעל עוד נייר אפייה ולרדד באמצעות מערוך מידה והבצק עבה לכם מדי, אני עושה זאת ואז הבצק מספיק לי ל-2 בורקסים גדולים.
אחרי שפרסנו את הבצק, במרכזו מניחים את האנטיפסטי ומשאירים רק את הצדדים בלי מילוי על מנת שנוכל לחתוך לרצועות את הבצק כמו בתמונה.

(אפשר לשדרג את המילוי ולהוסיף גבינות או לחילופין לעשות בורקס בשרי ולמלא בבשר טחון/ רצועות פרגית למי שאוהב).
אחרי שחתכנו באלכסון את רצועות הבצק משני ציידיו, מתחילים לקפל רצועה מימין ואז רצועה משמאל אחת על השנייה עד שכל המילוי מכוסה בבצק. את הקצוות אני אוהבת להדק ולעשות סימון עם שיני מזלג לצורה אסתטית.
אז לוקחים את הביצה ומורחים בעזרת מברשת על הבצק, מפזרים שומשום מעל ומכניסים לתנור ל-25 דקות או עד שרואים שהבורקס שחום ומוכן. קחו בחשבון שככל שהבצק יותר עבה, כך הוא זקוק ליותר זמן בתנור.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - בורקס גדול במילוי אנטיפסטי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.