מצרכים (לתבנית בקוטר 24)
8-10 דפי פילו, (חבילת בצק פילו מצונן של שמרית)
תרסיס שמן או 1/3 כוס שמן זית
1 סלסלה גדולה עלי תרד
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (או כל צהובה מגורדת)
200 גרם גבינת פטה
200 גרם גבינת ריקוטה
1 גביע קוטג’
3 ביצים L
שומשום לעיטור
אופן הכנה
משמנים היטב תבנית עגולה ומומלץ להניח בתחתית גם עיגול נייר אפייה.
קוצצים את עלי התרד דק ומעבירים לקערה. לא, אין צורך לבשל או לטגן אותו קודם.
מוסיפים את הגבינות ו-2 ביצים לקערה ומערבבים היטב.
פורסים דף בצק פילו על משטח העבודה ומתיזים שמן על כל הבצק. לחילופין ניתן להבריש את הדף בשמן זית עם מברשת.
בחלק התחתון, הרחב, של הבצק מניחים פס מהמילוי. בערך 4 כפות.
מגלגלים לצורת רולדה הדוקה ומניחים בתוך התבנית צמוד לדפנות. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי וממשיכים למלא את התבנית בצורה מעגלית כמו שבלול כשרצועת בצק אחת ממשיכה את הרצועה שלפניה.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מברישים את המאפה בביצה טרופה. אם נותרת ביצה שופכים אותה מעל המאפה.
מפזרים שומשום בנדיבות ואופים בתנור במשך 40 דקות או עד שהמאפה זהוב ויפהפה.
מי שרוצה לוותר לחלוטין על השמן במתכון ולהפוך אותו לדיאטתי ובריא יותר, מוזמן ללכת שלב שלב במתכון ללא מריחת השמן על דפי הפילו ובמקום רגע לפני ההכנסה לתנור לשפוך מעל התבנית חצי כוס חלב עם ביצה טרופה ואז לפזר את השומשום. מבטיחה שהבורקס יצא קריספי וטעים. (במידה והלכתם על כיוון בשרי או טבעוני – אפשר להחליף בחלב סויה).
המתכון עצמו אומנם הוא עם תרד וגבינות אבל אפשר להכין באותה השיטה עם איזה מילוי שרוצים (חצילים, פטריות, פיצה, בשר וכו') השמיים הם הגבול. שמרו את המתכון.
————
פרסם תגובה