בטטות ותפוחי אדמה ביין

05-10-2023 | ניצן פוגל

מתכון לתפוחי אדמה ובטטות אפויים בתנור ברוטב חגיגי של עגבניות ויין, 10 דקות על השעון וזה נכנס לתנור, מומלץ בחום, הירקות האלה פשוט מעולים והם מתאימים לכל ארוחה.

3 בטטות

3 תפוחי אדמה

1 בצל גדול חתוך

לרוטב:

1 רסק עגבניות (260 גרם)
חצי כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

כפית אבקת מרק עוף

חצי כוס יין אדום

הוראות הכנה:

יש לקלף את הבטטות ותפוחי האדמה, לחתוך לקוביות, לקלף ולחתוך את הבצל לאורך (לא לקוביות),
לשים הכל בקערה, לשפוך מעל את הרוטב שהכנו, לערבב היטב אפילו עם הידיים, כדי שהרוטב ייספג ויגיע טוב לכל הירקות.
ואז לשפוך הכל לתבנית, להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות שהתבנית מכוסה למשך שעה, אחרי שעה להוריד את הכיסוי ל-10 דקות נוספות שהירקות יקבלו צבע.
בהצלחה ובתאבון.

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - בטטות ותפוחי אדמה ביין - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.