מצרכים
(מצרכים ל4 יחידות גדולות)
לבצק:
1 גביע קוטג׳
1 כוס קמח (ניתן להכין עם קמח כוסמין או קמח מלא)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח (אופציונלי)
1/2 כפית שום גבישי (אופציונלי)
למילוי:
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית/ פטה מפוררת
לציפוי:
שומשום לבן/ שחור
ביצה
קערת מים בטמפרטורת החדר (לטבילה של הבייגל)
אופן ההכנה
מערבבים את כל מרכיבי הבצק בקערה ומעבדים לבצק אחיד (הבצק יוצא מעט רך). מחלקים את הבצק ל-4,
לוקחים כל פעם חתיכה אחת ומעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מרדדים לצורך אליפסה, מניחים את הגבינות במרכז הבצק,
לאט לאט מגלגלים את הבצק למעין צורת נחש כשהמילוי נשאר בפנים, סוגרים לצורת טבעת,
לוקחים את הבייגל וטובלים משני הצדדים בבלילת הביצה והמים ומיד לאחר מכן בצלוחית השומשום. יש לצפות מכל הצדדים בשומשום.
לוקחים טוסטר, מחממים אותו, שמים נייר אפייה ומניחים את הבייגל וסוגרים. משאירים אותו שם למשך 10 דקות עד שהבייגלים מתייצבים ומקבלים גוון זהוב. כמובן שמי שאוהב בייגל יותר קריספי יכול להשאיר ליותר זמן.
ניתן גם להכין את המתכון בתנור רגיל על 180 מעלות (רק יש לקחת בחשבון שהוא לא יצא שטוח כמו בטוסטר).
————
מיכל רז
24.04.2025
יאמי…. מדליק… עושה חשק….