גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

05-03-2025 | מילכה דיין

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך מבקעה לביה״ס ״סאלד״, היה עוצר לרגע בפינת רחוב יהודה ודרך בית לחם, ב״מגדניית זהר״, לפנק אותנו בעוגת שמרים טרייה וחמה. בכיתה, בארוחת עשר, הייתי פותחת את השקית, פורשת את המפית ומתענגת על כל ביס מ״כיס הגבינה״.

מצרכים

החומרים הדרושים לבצק השמרים:

1/2 שקית קמח שמרים (1/2 2 כוסות)

1 חלמון ביצה

2 כפות סוכר

100גר חמאה ( או 1/3 כוס שמן)

1/2 כוס חלב פושר +חצי כוס מיים חמים( או כוס אחת לפרווה).

החומרים הדרושים למלית הגבינה:

1/2 קג גבינה לבנה, עדיף מוצקה כמו ריקוטה או מסקרפונה. ניתן לשלב גבינת סקי עם נפולאון או גבינת שמנת בטעם טבעי, אחרת.

1/2 שקית אבקת פודינג וניל

2 כפיות סוכר ו 2 שקיות סוכר וניל (עדיף לטעום לאחר כל כפית או שקית, עד לקבלת המתיקות הרצויה).

חופן צימוקים

מערבבים הכל יחד בקערה ,עד לאחידות

(אני אישית, מעדיפה לא להכניס ביצה לתערובת – האינסטנט פודינג הוא חלופה לביצה+ קורנפלור)

אופן הכנת הבצק:

-מערבלים במיקסר או ידני הכל יחד יד לעיסה אחידה גמישה ורכה,שנפרדת מדפנות הקערה.(7 דקות לישה)

-משמנים את דופן הקערה ומניחים בטמפ׳ החדר עד להכפלת הנפח.

-חותכים חתיכה, מפזרים מעט קמח על המשטח ומרדדים למשטח ריבועי ,דק .

-מניחים נייר אפיה על התבנית.

מניחים כפית מהמלית והצימוקים במרכז כל ריבוע.

מותחים מעט שתי קצוות נגדיות ומהדקים, או שיוצרים מעטפה (כיס גבינה) בעיטוף והידוק כפול.

-מניחים במרווחים את כיסוני הגבינה להתפחה נוספת.

אופים בשליש התחתון של התנור על 180 מעלות: לאחר שתופח ויציב, ניתן למרוח בחלמון ביצה מהולה במיים.

(לא חובה). להמשיך לאפות, עד לקבלת מראה שחום.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.