החומרים הדרושים
1/4 ק"ג שזיפים מיובשים ללא גלעין
1/4 ק"ג משמשים מיובשים
1 ק"ג סלק אדום
1 חבוש בינוני-גדול
כמון, פלפל שחור, מלח
1.5 ק"ג בשר טחון
2 כוסות אורז עגול
3 בצלים טחונים
אפשר למלא את קציצות הגונדי בתמרים
אופן ההכנה
מחלקים את הסלק לשניים. חצי חותכים לקוביות, את החצי השני מגרדים בפומפייה. מוסיפים מים ושמים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים, מוסיפים את המשמשים והשזיפים ומביאים לרתיחה.
טוחנים את הבצל ומערבבים עם האורז והבשר הטחון. מוסיפים כמון, מלח, פלפל שחור, קצת מכל דבר, ומערבבים היטב עד השגת מרקם אחיד. יוצרים קציצות (גונדי) בגודל כדור טניס. אם רוצים אפשר להכנייס חצי תמר בתוך הקציצה.
מכניסים את הקציצות לתוך הרוטב הרותח וממשיכים להרתיח עוד 40 דקות.
מכניסם לתנור בחום 70 מעלות ל- 5-4 שעות. באמצע בודקים שלא חסרים נוזלים, והקציצות מכוסות בנוזל .אם לא, מוסיפים מים רותחים. אפשר להוסיף רסק רימונים.
זוהי ארוחה ל-10 איש. אפשר להקטין את הכמויות באופן פרופורציונאלי.

פרסם תגובה