גונדי חמוץ-מתוק

20-07-2025 | מתג במטבח

חברי מתג מבשלים, מתכון מאת חברה במתג שמצרפת מתכון פרסי שהועבר ע"י נצר דאי. המתכון שאמנו ז"ל הייתה מכינה פעם בשנה לארוחת סיום צום יום הכיפורים. זהו בישול איטי עם ריח נפלא.

החומרים הדרושים

1/4 ק"ג שזיפים מיובשים ללא גלעין
1/4 ק"ג משמשים מיובשים
1 ק"ג סלק אדום
1 חבוש בינוני-גדול
כמון, פלפל שחור, מלח
1.5 ק"ג בשר טחון
2 כוסות אורז עגול
3 בצלים טחונים
אפשר למלא את קציצות הגונדי בתמרים

אופן ההכנה

מחלקים את הסלק לשניים. חצי חותכים לקוביות, את החצי השני מגרדים בפומפייה. מוסיפים מים ושמים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים, מוסיפים את המשמשים והשזיפים ומביאים לרתיחה.
טוחנים את הבצל ומערבבים עם האורז והבשר הטחון. מוסיפים כמון, מלח, פלפל שחור, קצת מכל דבר, ומערבבים היטב עד השגת מרקם אחיד. יוצרים קציצות (גונדי) בגודל כדור טניס. אם רוצים אפשר להכנייס חצי תמר בתוך הקציצה.
מכניסים את הקציצות לתוך הרוטב הרותח וממשיכים להרתיח עוד 40 דקות.
מכניסם לתנור בחום 70 מעלות ל- 5-4 שעות. באמצע בודקים שלא חסרים נוזלים, והקציצות מכוסות בנוזל .אם לא, מוסיפים מים רותחים. אפשר להוסיף רסק רימונים.
זוהי ארוחה ל-10 איש. אפשר להקטין את הכמויות באופן פרופורציונאלי.

לבלוג של מתג במטבח לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - גונדי חמוץ-מתוק - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.