גלילות חציל איטלקיות במילוי גבינות ברוטב עגבניות שרי

06-06-2024 | ניצן פוגל

מתכון מושלם לאירוח! גלילות חצילים מטריפות במילוי גבינות מהיר וקל שאופים ברוטב עגבניות. מנה נהדרת להכנה מראש, מושלמת כמנת מרכז שולחן או כמנה ראשונה לארוחה חלבית.

טיפ ממני אליכם, יש לבחור חצילים כמה שיותר קלים (פחות גרעינים) וצרים כדי שיצאו גלילות קטנות שכיף לאכול בביס.

מרכיבים:

3-4 חצילים מוארכים
שמן זית
מלח גס

לרוטב

10-15 עגבניות שרי
2 שיני שום טרי כתושות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית צ’ילי גרוס (לא לפחד מוסיף לטעם)
קופסת רסק עגבניות קטנה
כוס מים
מלח, פלפל

למלית גבינות

100 גרם מוצרלה מגורדת
100 גרם בולגרית
3 כפות גדושות גבינת שמנת
חצי גליל “פרומעז”

להגשה:

עלי בזיליקום טרי
מוצרלה מגורדת

אופן הכנה:

נחתוך את החצילים לפרוסות לאורך החציל, ננגב מעודפי הנוזלים, ונניח בתבנית עם נייר אפייה. נמרח שמן זית מעל ונפזר מלח גס. נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בטורבו למשך 15 דקות עד שהחציל זהוב וניתן לגלגל אותו. אין צורך שהחציל יהיה ממש מוכן כי הוא נכנס לתנור פעם נוספת
נכין את מלית הגבינות שלנו. חשוב לומר כי אפשר לשחק עם כמות המלית ולשנות את הרכב הגבינות לכל גבינה שאתם אוהבים
נוציא את החציל מהתנור, נצנן מעט. נניח כף מלית בכל קצה חציל ונגלגל. נניח בצד
במחבת נחמם 2-3 כפות שמן זית. נחתוך את עגבניות השרי ונוסיף למחבת החמה.ניתן לעגבניות להוציא את כל הנוזלים שלהן כמה דקות. נוסיף שום, תבלינים, רסק ומים. נתקן תיבול ונביא לרתיחה. נסיר את הרוטב מהאש לאחר שהוא הצטמצם מעט.
נעביר את הרוטב לתבנית מתאימה לתנור ונסדר מעל את גלילות החצילים.
נכניס לתנור את החצילים ונאפה חצי שעה. נוציא ונפזר מלמעלה גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום טריים
נכניס לאפייה נוספת בתנור החם למשך 20 דקות או עד שהגבינה נמסה והחצילים זהובים
ניתן להכין את המנה מבעוד מועד ולחכות עם האפייה השנייה לפני ההגשה

ניתן לשנות את הרכב וסוג הגבינות במלית כל אחד לפי טעמו.
ניתן להשתמש ברוטב עגבניות מוכן

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - גלילות חציל איטלקיות במילוי גבינות ברוטב עגבניות שרי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.