גלילות חציל איטלקיות במילוי גבינות ברוטב עגבניות שרי

06-06-2024 | ניצן פוגל

מתכון מושלם לאירוח! גלילות חצילים מטריפות במילוי גבינות מהיר וקל שאופים ברוטב עגבניות. מנה נהדרת להכנה מראש, מושלמת כמנת מרכז שולחן או כמנה ראשונה לארוחה חלבית.

טיפ ממני אליכם, יש לבחור חצילים כמה שיותר קלים (פחות גרעינים) וצרים כדי שיצאו גלילות קטנות שכיף לאכול בביס.

מרכיבים:

3-4 חצילים מוארכים
שמן זית
מלח גס

לרוטב

10-15 עגבניות שרי
2 שיני שום טרי כתושות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית צ’ילי גרוס (לא לפחד מוסיף לטעם)
קופסת רסק עגבניות קטנה
כוס מים
מלח, פלפל

למלית גבינות

100 גרם מוצרלה מגורדת
100 גרם בולגרית
3 כפות גדושות גבינת שמנת
חצי גליל “פרומעז”

להגשה:

עלי בזיליקום טרי
מוצרלה מגורדת

אופן הכנה:

נחתוך את החצילים לפרוסות לאורך החציל, ננגב מעודפי הנוזלים, ונניח בתבנית עם נייר אפייה. נמרח שמן זית מעל ונפזר מלח גס. נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בטורבו למשך 15 דקות עד שהחציל זהוב וניתן לגלגל אותו. אין צורך שהחציל יהיה ממש מוכן כי הוא נכנס לתנור פעם נוספת
נכין את מלית הגבינות שלנו. חשוב לומר כי אפשר לשחק עם כמות המלית ולשנות את הרכב הגבינות לכל גבינה שאתם אוהבים
נוציא את החציל מהתנור, נצנן מעט. נניח כף מלית בכל קצה חציל ונגלגל. נניח בצד
במחבת נחמם 2-3 כפות שמן זית. נחתוך את עגבניות השרי ונוסיף למחבת החמה.ניתן לעגבניות להוציא את כל הנוזלים שלהן כמה דקות. נוסיף שום, תבלינים, רסק ומים. נתקן תיבול ונביא לרתיחה. נסיר את הרוטב מהאש לאחר שהוא הצטמצם מעט.
נעביר את הרוטב לתבנית מתאימה לתנור ונסדר מעל את גלילות החצילים.
נכניס לתנור את החצילים ונאפה חצי שעה. נוציא ונפזר מלמעלה גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום טריים
נכניס לאפייה נוספת בתנור החם למשך 20 דקות או עד שהגבינה נמסה והחצילים זהובים
ניתן להכין את המנה מבעוד מועד ולחכות עם האפייה השנייה לפני ההגשה

ניתן לשנות את הרכב וסוג הגבינות במלית כל אחד לפי טעמו.
ניתן להשתמש ברוטב עגבניות מוכן

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

לזניית חצילים ובשר

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת אביבה נצר. לזניה כמו שאכלנו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של "רפאלו"? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פסטה סלמון – אושר בצלחת

שילוב מנצח של סלמון ופסטה במנה חגיגית ומענגת. אני מכינה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף

מתכון לעוגת שמרים מרהיבה וטעימה עם ניחוח מתוק של סוכר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת אגוזים ושוקולד בריאה

את המתכון הבא קיבלתי מדודה שלי, מתכון טעים לכל אוהבי…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג' שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

טורטייה מחיטה מלאה עם חביתה, אבוקדו וירקות

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים הרשקוביץ. במתכון הזה יש…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

ספרינג רולס מושלמים מדפי אורז לצד רוטב אסייתי

מחפשים לתקתק ארוחה מרשימה באפס זמן וכלום עבודה? ספרינג רולס…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פילה דג אפוי ברוטב לימון ושום

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת יהודית פרלמן. מנת הדג הזו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סושי טורטייה לאירוח מושלם

לארח מעולם לא היה פשוט יותר. המגש הזה הוא הפתרון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - גלילות חציל איטלקיות במילוי גבינות ברוטב עגבניות שרי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.