החומרים הדרושים:
לעוגה עגולה גדולה או 2 תבניות אינגליש גבוהות.
7-8 תפוחים ירוקים בינוניים/גדולים עם הקליפה ללא הליבה והגרעינים, מגורדים גס במעבד המזון. (לא לשפוך את המיץ)
1/2 כוס סולת
1/2 כוס קמח שקדים
1/2 כוס קמח כוסמין/ לבן
1/2 כוס סוכר חום
1 אבקת אפיה לתחושה פירורית ואפשר בלי-לכיסוי מוצק.
75 גר׳ חמאה + ספריי חמאה לשימון התבניות.
צימוקים: ירוקים/ שחורים/ אוזבקים ( לא חובה)
קינמון
שתי קערות
אופן ההכנה:
בקערה אחת נשים את תערובת הקמחים ובשנייה את התפוחים.
בקערה אחת מכניסים את התפוחים המגורדים, עם הצימוקים ומעט קינמון ומערבבים עם המיץ.
בקערה השנייה: הסולת, קמח השקדים, קמח הכוסמין, הסוכר החום והקינמון. מערבבים.
משמנים קלות בחמאה את התבניות: בתחתית ובדפנות.
מחלקים לשניים את תערובת הקמחים ומפזרים חצי ממנה לשתי התבניות ומהדקים. (נשאר חצי לשתי התבניות לטופ).
שופכים חצי מתערובת התפוחים לתבנית אחת ואת החצי השני לתבנית השנייה… ומהדקים.
מפזרים את תערובת הקמחים שנותרה לשתי התבניות ומהדקים.
חותכים פרוסות דקיקות של חמאה ומניחים למעלה.
מחממים תנור לטמפ של 180 מעלות.
מכניסים את התבניות לארבעים עד ארבעים וחמש (40-45) דקות, עד שהכיסוי שחום וקריספי וקשה ומשמיע רעש של קליפה יבשה.
מוציאים ומקררים בטמפ׳ החדר.
עוברים עם סכין חד או מרית מסביב…
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
בלהה גולדשמידט
02.07.2024
אפשר להחליף את קמח סולת?
מלכה
11.07.2024
אותה שאלה אפשר לשים קמח תירס במקום סולת ?
מילכה דיין
14.07.2024
כן ,אפשר לשים קמח תירס במקום סולת ואפשר גם קמח שקדים.
עוגה נהדרת, שקוצרת מחמאות ושומרת על צורתה( יחסית לקרמבל עם השכבה העליונה בלבד).
למתכונים וסיפורים נוספים:
http://www.meshubaha.com