דג מרוקאי

15-09-2024 | ניצן פוגל

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז מנה של דג מרוקאי מככבת אצלנו במשפחה בארוחות שישי בשריות וכמנה ראשונה בארוחות חג. מה שמאפיין את המתכון הזה הוא כמובן הרוטב האדום (שמומלץ שיהיה חריף) שבשילוב חלת שבת טרייה מייצר לא פחות מחוויה לחושים.
המתכון פשוט להכנה וניתן לשלוט על מידת החריפות של הרוטב על ידי הוספת פלפלים, שימו לב שבמתכון רשמתי 2 פלפלים שבדרך כלל נותנים פיקנטיות (תלוי בפלפלים שלכם), ניתן להוסיף/ להחליף את זן הפלפלים החריפים כדי לשלוט על מידת החריפות של הרוטב.

מרכיבים

  • 8 פילה דג: אמנון, דניס, (אפשר דג בורי חתוך או נסיכת הנילוס)
  • 2 גמבות חתוכות לרצועות דקות
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות חצויות
  • 10 שיני שום קלופות
  • 2-3 חתיכות של לימון כבוש (לא חובה)
  • ¾ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • זר כוסברה קצוצה
  • 2 פלפלים חריפים טריים (או יותר תלוי ברמת החריפות שאוהבים)
  • חצי כוס גרגירי חומוס (ניתן מקופסת שימורים לחסוך את זמן ההשריה)

לרוטב:

  • ½ 2 כפות פפריקה מתוקה
  • ¾ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

  • משרים את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון בזמן בישול הרוטב (תהליך זה מונע ריחות)
  • מנקים את הפלפלים היבשים מתוכן הזרעים ומשרים בקערה עם מים (במידה וזה פלפל טרי – פשוט לשטוף).
  • בסיר רחב ונמוך (סיר דגים- סוטאג') עם קצת שמן מטגנים מעט את הגמבות, תפוחי האדמה, הפלפלים החריפים ושיני השום
  • בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב ללא המים: שמן, פפריקה, כורכום, אבקת מרק, מלח, פלפל שחור.
  • יוצקים את הרוטב מעל הירקות מוסיפים את גרגירי החומוס, הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים.
  • מוסיפים את הלימון הכבוש.
  • להניח את הסיר מעל להבה גבוהה ויוצקים כוס מים מסביב לדפנות הסיר.
  • מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה.
  • מבשלים למשך 40 דקות.
  • מוסיפים את הדגים ומבשלים כ- 15 דקות נוספות
  • מגישים חם עם חלה טרייה!

בהצלחה, בתאבון ושבת שלום.

הירשמו לניוזלטר של "מבשלים עם מתג" וקבלו עדכון שבועי בדוא"ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דגים, מנות ראשונות, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - דג מרוקאי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.