חלה עגולה ומתוקה

22-10-2024 | ירון צחר

 

יש לי בשבילכם חלה יפהפייה עם צימוקים ושקדים קלויים, מתכון נפלא שישדרג לכם את שולחן השבת או החג. 

מצרכים:

1 ק”ג קמח לחם (שטיבל מס’ 2)
1 שקית שמרית
1/2 כוס מים
3 כפות סוכר
3/4 כוס סוכר
4 כפות דבש
1.5 כוסות חלב
2 ביצים
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
חופן צימוקים בהירים
לציפוי:
2 חלמונים טרופים
שומשום לבן
שקדים לבנים

אופן ההכנה:

מניחים את השמרים, 3 כפות סוכר וחצי כוס מים פושרים בקערית, ומערבבים עד שהשמרים יומסו. משאירים את התערובת עד שהשמרים מתחילים לתסוס. מוסיפים לקערת מיקסר את הקמח, בלילת השמרים, הדבש, הצימוקים, הביצים והחמאה ומערבלים עם וו לישה במשך כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים את המלח, ולשים במשך כדקה אחת.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומשאירים לבצק לתפוח במשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
על משטח עבודה מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים. מחלק אחד מפרישים מעט מהבצק ויוצרים כדור קטן ומניחים בצד. יוצרים משני החלקים גליל בקוטר 3 ס"מ ובאורך של כ- 30 ס"מ. מגלגלים את הגלילים האחד בשני כמו בורג. מחברים את קצוות הגלילים ויוצרים עיגול. מגביהים את דפנות התבנית הקפיצית בנייר אפיה. מניחים את עיגול הבצק בתבנית הקפיצית שתחתיתה מרופדת בשכבת חמאה דקה וקמח .מניחים את כדור הביצה בתוך העיגול, וכך מקבלים את צורת החלה. מכסים במגבת לחה ומשאירים לטפוח במשך כשעה אחת. טורפים את שני החלמונים בקערית. מברישים את החלה בחלמונים. מפזרים את השקדים המולבנים בכדור הפנימי. ואת העיגול החיצון של הבצק מעטרים בשומשום לבן ושחור (לא חובה בשחור).
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 175 מעלות, ואופים 30-25במשך כ- 40 דקות, עד הזהבה. מוציאים את החלה מהתנור ומשאירים להצטנן.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (6)

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - חלה עגולה ומתוקה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.