חצ׳פורי גבינות

13-04-2024 | מילכה דיין

שבת בבוקר, מחפשים מסעדה מיוחדת, אחרת, לחגוג יום- הולדת, יחד עם המשפחה המורחבת. מסעדת: ״קנגורו״, בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת בחובה הפתעות רבות. מסעדה גיאורגית, נחבאת לה בתוך אחת הסמטאות הירושלמיות, שמרצפות אבן ישנות מובילות אליה. במסעדה: הריהוט, התמונות והכלים יוצרים את האווירה הקסומה האותנטית, המוסיפה מקוריות ומספרת את הסיפור המשפחתי העובר מדור לדור. מנות צבעוניות, מגוונות, כמיטב המסורת, הונחו על השולחן וגרמו לקריאות שמחה והתפעלות, עוד לפני שהתחלנו לטעום. החצ׳פורי ספג את מירב המחמאות והוחלט פה אחד, שזוהי מנה טעימה, כיפית וקלילה-תוספת נאה למשבצת המאפים החלביים, המוכרים. ניסיתי לשחזר, ולהחליף את הגבינה הגאורגית בתערובת גבינות מצויות. אין ספק, שהמאפה עם או בלי ביצת העין המהפנטת במרכז, קצר מחמאות. יחד עם סלט, או פלטת ירקות, יש לכם ארוחה טעימה ואהובה על צעירים ובוגרים, כאחד. (*לא להתעצל או להיבהל מבצק השמרים, זה לגמרי שווה את המאמץ😋). *הערה: ניתן להכין בצק שמרים מקמח שמרים לבן, או משילוב עם כוסמין מלא, כמו במתכון לעיל

 

החומרים הדרושים לבצק:( ל-8-10 חצ׳פורי בגודל בינוני)

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח שמרים מוכן.

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא.

3 כפות שמן זית… ועוד אחת .

1 כפית שטוחה סוכר.

1 כוס מים חמימים- חמים.

1/2 כפית מלח

החומרים הדרושים למלית הגבינות:

1 גבינת קוטג׳ 5%.

1 גבינת פרו או סקי 5%.

1 ביצה+ חלבון.

1/3 חב׳ גבינת חמד ( או עיזים) מלוחה מגורדת.

3 פרוסות גבינה צהובה מגורדת, או חתוכה לקוביות.

קורט מלח שחור גרוס.

למריחה:

חלמון ביצה מקושקש עם כמה טיפות מיים

 

אופן ההכנה:

– לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמחים, הסוכר,שמן הזית והמיים החמים בהדרגה.

– לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד,יציב,חלק ונעים למגע.( לא רך מידיי!)

– מוציאים את הבצק ולשים לכדור.

– משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.

– מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

– אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.

– מחלקים לשמונה-עשרה (8-10) כדורים.

– מניחים את הכדורים על נייר אפיה מקומח.

– פותחים כל כדור לעיגול, בעובי 1/2 ס״מ

– מניחים כף מהמלית במרכז

– יוצרים מעין צורה של סירת קאנו- שוליים מוגבהים וסירת החרטומים משני הצדדים.

– מושחים בחלמון ביצה וכפית מים או שמן. (לא חובה)

– מכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפ׳ גבוהה, של 200 מעלות, בשליש התחתון, עד להשחמה.

– מורידים ל 170 מעלות לעוד שתי דקות, עד שהחצ׳פורי קשה.

– אם רוצים ביצת עין בפנים, מוסיפים ומכניסים לתנור החם לעוד שלש דקות.

ועכשיו…סלט ירקות

ולהנות😋

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - חצ׳פורי גבינות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.