החומרים הדרושים:
5-7 תפוחי עץ קלופים, מגולענים וחתוכים
3 ביצים גדולות
1 שמנת חמוצה ( או 1/3 כוס שמן)
3/4 כוס סוכר לתערובת +1/4 לאידוי התפוחים במחבת
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
1ו 1/2 כוס קמח לבן/ כוסמין לבן
קינמון (לפי הטעם האישי)
1/3 כוס מים חמים.
אגוזים/שקדים לפיזור בסוף
אופן ההכנה:
-במחבת יציקה מכניסים את התפוחים, יחד עם 1/4 כוס סוכר וכפית שטוחה קינמון, קוביית חמאה (או כפית שמן)
לאידוי קצר,עד להתרככות. מערבבים ומקררים.
-משמנים תבנית קפיצית או תבנית עם בסיס שליף.
-מניחים את כל התפוחים בשכבה אחידה שתכסה את התחתית וגם את הרוטב.
-בקערה מערבבים במזלג את חומרי התערובת לבצק, עפי הסדר: ביצים,סוכר,שמן או שמנת,סוכר וניל,קינמון,
אבקת אפיה,קמח ומים חמים. מערבבים היטב.
-יוצקים את התערובת על התפוחים.
-ניתן להוסיף קינמון, אגוזים, סוכר מעל או לתוך התערובת.
-מכסים את התחתית בנייר אלומיניום, למניעת נזילה.
-מכניסים לתנור,שחומם לטמפ' של 175 מעלות ל35 דקות בערך (תלוי בתנור) עד להשחמה ,יציבות ובדיקת קיסם.(יבש).
-מחכים עד שתתקרר ורק אז ,עוברים מסביב עם סכין.
-מניחים תחתית/ צלחת גדולה והופכים בתנועה אחת.
-חותכים ומתענגים 🍏
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
אתי דדוש
31.07.2024
מעוללה ללא חמאה.