טורטה קפרזה ללא גלוטן

13-06-2025 | ירון צחר

 

זוהי עוגת שוקולד נימוחה, קלה להכנה, בעלת טעם וללא גלוטן. העוגה נחשבת לטורט איטלקי מסורתי שמוצאה מהאי קפרי שבאיטליה. אפשר להרבות לדבר בשבחו של המטבח האיטלקי: בכבוד שהוא רוחש לחומרי הגלם, בטריות ובתיבול העדין של עשבי תיבול, שמטרתם להדגיש ולחדד טעמים. העוגה הבאה היא עוד דוגמא מצוינת למטבח האיטלקי במיטבו.

מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
200 גרם חמאה , חתוכה לקוביות בגודל בינוני
6 ביצים בטמפ' החדר
1 כוס סוכר (200 גרם)
½1 כוסות שקדים טחונים (150 גרם)
קורט מלח
1 כף אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

מחממים מראש תנור ל-160 מעלות. מרפדים תחתית תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפיה ומשמנים היטב את כל הדפנות בשכבה דקיקה של חמאה.
מחממים סיר קטן עם מעט מים (בערך שתי כוסות) ומניחים מעליו קערה עמידה לחום (באן מרי). לקערה מכניסים את השוקולד (שבור לקוביות או במטבעות) ואת קוביות החמאה. מערבבים בעדינות מפעם לפעם ונותנים לשוקולד ולחמאה להינמס לחלוטין.
במקביל, מפרידים את הביצים, מניחים את החלמונים בקערת מיקסר עם וו הקצפה, מקציפים על מהירות בינונית-גבוהה, תוך הוספה הדרגתית של חצי כוס סוכר, עד קבלת קרם אוורירי ובהיר.
מוסיפים שתי כפות של קרם השוקולד לקרם החלמונים וטורפים היטב. מיד לאחר מכן, מוסיפים בהדרגה את קרם החלמונים לקרם השוקולד (טמפרור).
מקפלים פנימה את קמח השקדים, לקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר יחד עם וו ההקצפה, יוצקים פנימה את החלבונים יחד עם קורט מלח ומתחילים הקצפה במהירות בינונית-נמוכה. כעבור כחצי דקה, מגבירים למהירות בינונית ומתחילים להוסיף בהדרגה את יתר הסוכר. ממשיכים בהצקפה מהירה, עד קבלת קצף אוורירי, יציב ומבריק (כ-3 דקות).
בעזרת מרית מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים בבלילת השוקולד, כל פעם כשליש מהכמות. בקיפולים האחרונים, חשוב לשמור כמה שניתן על אווריריות ותנועות עדינות.
יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה, מחליקים, מניחים במרכז התנור ואופים כ-50-60 דקות, עד ששטח הפנים מעט סדוק וקיסם יוצא מעט לח מנעיצה במרכז העוגה. חשוב מאוד לא לאפות יתר על המידה.
מצננים לחלוטין, מחלצים מהתבנית ומפזרים מעל אבקת סוכר. מומלץ להגיש עם אספרסו חזק, ליקר שקדים.
בתאבון….

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - טורטה קפרזה ללא גלוטן - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.