טורט תותים עם קרם וניל

09-02-2023 | ירון צחר

אין חורף בלי עוגת תותים, אז כל עוד הם כאן, קבלו מתכון לעוגת תותים טעימה ושווה

מצרכים:
לטורט:
2 ביצים
קורט מלח
125 גרם סוכר
2 חבילות סוכר וניל
60 גרם שמן קנולה
125 גרם קמח
1.5 כפית אבקת אפייה
75 גרם ליקר
עבור הקרם:
1 חבילה אינסטנט פודינג
1 כוס חלב
2 כפות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
לקישוט:
500 גרם תותים
1 חבילה ג'לי תותים
2 כוסות מים חמים
125 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
סוכריות לקישוט
אופן ההכנה:
הכנת הטורט:
מוסיפים לקערת מיקסר את הביצים עם מלח, סוכר וסוכר וניל ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים לקערה את הביצה והשמן ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.
מרפדים את תחתית תבנית אפייה שבקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה. יוצקים את הבלילה לתבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של-180 מעלות, ואופים במשך 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר, ומחלצים את העוגה מדפנות התבנית.. חותכים את הטורט ל- 3 שכבות.
הכנת הקרם:
מוסיפים את חומרי הקרם לקערת מיקסר, ומערבלים עד לקבלת קרם יציב.
מניחים טבעת עוגה מסביב לבסיס העוגה ומורחים את הקרם על הבסיס. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות. מורחים קרם וניל על כל פני אחד משלושת פרוסות הטורט.
הכנת התותים:
שוטפים את התותים וחותכים לחתיכות קטנות ומפזרים על הקרם. יש להטמיע את חתיכות התותים בתוך שכבת הקרם.
הכנת זיגוג העוגה:
מוסיפים לקערה את תוכן שקית הג'לי תות השדה. יוצקים לקערה 2 כוסות מים רותחים, ומערבבים עד שהאבקה נמסה והנוזל מתחיל להסמיך. בעזרת כף יוצקים את הג'לי על התותים , כך שהתותים נעטפים בג'לי. מכניסים את הטורט למקרר עד להגשה. לפני ההגשה מפזרים מעל פני הטורט סוכריות לקישוט (לא חובה).

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - טורט תותים עם קרם וניל - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.