מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס”מ:
לקרם מסקרפונה ודבש:
1 מיכל גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
5 כפות דבש
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 וחצי כוסות שמנת להקצפה 38% שומן, קרה מאוד
לשכבות הבישקוטים:
רבע כוס אספרסו או קפה נמס עם מים רותחים
1 כף דבש
1/2 כוס מים
2 כפות אמרטו
2 חבילות בישקוטים
לקישוט:
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
קרם מסקרפונה ודבש:
בקערת מיקסר שמים מסקרפונה, דבש ואינסטנט פודינג ומקציפים במהירות נמוכה עד שהמסקרפונה מתרככת ומתערבבת עם הדבש.
מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים תוך כדי הקצפה שמנת בזרם דק. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
הכנת הנוזל לטבילה:
בקערית רחבה יחסית מערבבים אספרסו חם עם דבש עד להמסה.
מוסיפים מים ואמרטו ומערבבים היטב. מצננים בטמפרטורת החדר.
הרכבת הטירמיסו:
טובלים בישקוטים בנוזל הקפה-דבש ומסדרים בתחתית התבנית ליצירת בסיס.
יוצקים חצי מכמות קרם המסקרפונה ודבש על גבי הבישקוטים ומיישרים לשכבה אחידה.
טובלים בישקוטים בקפה-דבש ומסדרים שכבה נוספת על גבי הקרם.
יוצקים את יתרת הקרם ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה.
מקררים את העוגה במקרר במשך 4-5 שעות לפחות.
הגשה:
על פני העוגה מפזרים אבקת קקאו .
בתאבון…
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה