טירמיסו דבש ומסקרפונה

21-09-2024 | ירון צחר

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית ומרשימה מאוד המשלבת קרם מסקרפונה ודבש עדין עם שכבות בישקוטים הטבולים בקפה ודבש, ומעל הכל אבקת הקקאו המסורתית. הטירמיסו הזה הוא אחד המסוכנים ביותר שיש לגזרה מרוב שהוא ממכר. תנסו ולא תתאכזבו, בהבטחה.

מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס”מ:

לקרם מסקרפונה ודבש:
1 מיכל גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
5 כפות דבש
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 וחצי כוסות שמנת להקצפה 38% שומן, קרה מאוד
לשכבות הבישקוטים:
רבע כוס אספרסו או קפה נמס עם מים רותחים
1 כף דבש
1/2 כוס מים
2 כפות אמרטו
2 חבילות בישקוטים
לקישוט:
אבקת קקאו

אופן ההכנה:

קרם מסקרפונה ודבש:
בקערת מיקסר שמים מסקרפונה, דבש ואינסטנט פודינג ומקציפים במהירות נמוכה עד שהמסקרפונה מתרככת ומתערבבת עם הדבש.
מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים תוך כדי הקצפה שמנת בזרם דק. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
הכנת הנוזל לטבילה:
בקערית רחבה יחסית מערבבים אספרסו חם עם דבש עד להמסה.
מוסיפים מים ואמרטו ומערבבים היטב. מצננים בטמפרטורת החדר.
הרכבת הטירמיסו:
טובלים בישקוטים בנוזל הקפה-דבש ומסדרים בתחתית התבנית ליצירת בסיס.
יוצקים חצי מכמות קרם המסקרפונה ודבש על גבי הבישקוטים ומיישרים לשכבה אחידה.
טובלים בישקוטים בקפה-דבש ומסדרים שכבה נוספת על גבי הקרם.
יוצקים את יתרת הקרם ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה.
מקררים את העוגה במקרר במשך 4-5 שעות לפחות.
הגשה:
על פני העוגה מפזרים אבקת קקאו .
בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - טירמיסו דבש ומסקרפונה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.