יפרק (עלי גפן) לבעלי זמן וסבלנות

23-06-2024 | מילכה דיין

פסח ושבועות כבר מאחורינו… הכל עדיין ירוק רענן ופורח. החושים מתחדדים, בייחוד חוש הטעם והדמיון, שעובדים שעות נוספות, אמא (ז״ל) בשנים הראשונות, עוד גלגלה יחד עם בשר, אך עם השנים החליטה ש״לא חייב בשר״ והוסיפה שמן זית, לימון ושום כיד המלך״. אין ספק שהייתה חדורת מטרה,לגלגל ולהביא לנו ביום שישי בצהריים, לבריכת רמת רחל שנייר האלומיניום חיבק בחום, עד שהגיע ליעדו. במתכון מפורט גם הגרסה הצמחונית וגם הבשרית למי שמעוניין.

החומרים הדרושים:

 

1 בצל לבן קצוץ דק

1 עגבניה מרוסקת או קופסת רסק עגבניות.

2 תפו״א רחוצים היטב/ מקולפים חתוכים לפרוסות דקות.

3 גבעולי כרפס (סלרי) על עליו, קצוץ

4 שיני שום גדולות, קצוצות.

כ- 50 עלי גפן צעירים, שטופים במים חמימים עם מעט מלח לניקוי ודאי.

1/2 ק״ג בשר או עוף טחון (לא חובה).

1/2 ק״ג אורז לבן

שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס,

מיץ משני לימונים או מיץ לימון טרי בבקבוק.

 

אופן ההכנה:

 

לסיר יציקה יוצקים 2 כפות שמן זית.

מסדרים פרוסות תפו״א על קרקעית הסיר וסביב הדופן.

בקערה מערבבים אורז עם סלרי,רסק עגבניות, בצל קצוץ,קורט מלח ופלפל, ומיץ לימון לפי הטעם.

מגלגלים את עלי הגפן:

• מניחים את העלה, כשהצד הפנימי כלפי מעלה והמבריק מתחת.

• מניחים כפית מילוי לרוחב.

• מקפלים משני צידי העלה-מבחוץ פנימה, אח״כ את החלק התחתון ומגלגלים כלפי מעלה. מהדקים ומניחים בצפיפות בסיר.
•מסדרים כך שכבות שכבות.

מסיימים בעלי גפן ככיסוי, מוסיפים שמן זית, מים עד כיסוי, מלח, פלפל גרוס, מיץ מלימון,ואם אוהבים שתי כפות רסק עגבניות.

מניחים צלחת או מכסה – כמשקולת, מעל.

מרתיחים על אש בינונית.

ברתיחה, מנמיכים את האש

כשהמים מתאדים ונחשפים עלי הגפן מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים במכסה.

מבשלים על אש נמוכה כשעה.

מכבים וממתינים כעשר דקות.

מוזגים (עם כף גדולה שתגיע עד לקרקעית) ומתענגים.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - יפרק (עלי גפן) לבעלי זמן וסבלנות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.