כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

28-05-2025 | ניצן פוגל

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" – קלאסיקה ישראלית מנחמת, שמחזירה אותך לילדות, לשולחן של שישי בצהריים. כשמניחים מעל הפירה החלומי את הבצל הזהוב והכבד העסיסי, מתקבלת מנה מלאה בניחוחות, בטעמים ובעיקר בתחושת בית.

מצרכים

מצרכים לכבד עם בצל:
500 גרם כבד עוף (שטוף, מנוקה ומיובש)

2 בצלים גדולים, פרוסים לרצועות דקות

2 כפות שמן (זית או קנולה)

100 מ"ל (חצי כוס) יין אדום יבש/ חצי יבש

מלח ופלפל לפי הטעם

כפית שום כתוש

תיבול נוסף (אופציונלי): פפריקה, כמון, מעט טימין יבש

מצרכים לפירה פרווה:
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים

1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה

2–3 כפות שמן זית או קנולה/ 100 גרם מחמאה

מלח לפי הטעם

(אופציונלי) קמצוץ אגוז מוסקט

אופן ההכנה

הכבד עם הבצל:
לחמם שמן במחבת רחבה.

לטגן את הבצל עד שהוא שחום ורך (כ-10–15 דקות).

הזז את הבצל לצד המחבת והנח את כבדי העוף. טגן 2–3 דקות מכל צד עד שהכבד משחים, אך לא מתייבש.

ערבב את הכול יחד, תבל במלח, פלפל ושאר תבלינים, יש לשפוך את היין ולטגן עוד דקה-שתיים.

הפירה:
לבשל את תפוחי האדמה והבטטה במים עם מלח עד ריכוך (כ-20 דקות).

יש לסנן את המים (אבל לא לחלוטין, להשאיר מעט מים רותחים בסיר, ואז למעוך את תפוחי האדמה. יש להוסיף בזמן הזה את השמן או המחמאה (מרגרינה בטעם חמאה) בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל פירה חלק ורך.

לתבל לפי הטעם.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

לחם פשתן ללא קמח

נתחיל בתיאום ציפיות. אין ממש דבר כזה לחם קיטו. אחרי…

הבלוג של טליה בנימיני

למאמר המלא

קרקרים ללא גלוטן משני מצרכים

חיפשתי אוכל פשוט ומזין, שמכינים בדקות וילך טוב עם קצת…

הבלוג של טליה בנימיני

למאמר המלא

עוגת קרמבו ללא גלוטן נדירה אופציה קיטו

עוגה ללא גלוטן – ואפילו ידידותית לקיטו! שכבות של פודינג…

הבלוג של טליה בנימיני

למאמר המלא

גונדי חמוץ-מתוק

חברי מתג מבשלים, מתכון מאת חברה במתג שמצרפת מתכון פרסי…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

קוקו סבזי

  חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דליה ברוכיאן. קוקו סבזי…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

גונדי בתוך מרק תימני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת אייל שבתאי. אמא שלי התימניה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

חורשט סבזי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מירי סורני. מנת הדגל של…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

גלידת חלווה ללא תוספת סוכר

גלידה ב-5 דקות עבודה! גלידה ביתית בריאה ללא תוספים משמרים/…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארטיק פרוזן יוגורט מנגו

אוףףף כמה חםםםם!!!  בלתי נסבל ממש. תוהה איזה פרי קר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג בתנור עם עגבניות שרי, זיתים ונענע

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת אילנה וייסברג. יש מנות שלא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

כוסות יוגורט עם פירות קיץ, דבש וגרנולה

כשחם בחוץ ואין כוח לאפות, אבל בכל זאת מתחשק משהו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.