כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה

28-05-2025 | ניצן פוגל

זו אחת מהמנות האלה שפשוט מרגישות "כמו של פעם" – קלאסיקה ישראלית מנחמת, שמחזירה אותך לילדות, לשולחן של שישי בצהריים. כשמניחים מעל הפירה החלומי את הבצל הזהוב והכבד העסיסי, מתקבלת מנה מלאה בניחוחות, בטעמים ובעיקר בתחושת בית.

מצרכים

מצרכים לכבד עם בצל:
500 גרם כבד עוף (שטוף, מנוקה ומיובש)

2 בצלים גדולים, פרוסים לרצועות דקות

2 כפות שמן (זית או קנולה)

100 מ"ל (חצי כוס) יין אדום יבש/ חצי יבש

מלח ופלפל לפי הטעם

כפית שום כתוש

תיבול נוסף (אופציונלי): פפריקה, כמון, מעט טימין יבש

מצרכים לפירה פרווה:
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים

1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה

2–3 כפות שמן זית או קנולה/ 100 גרם מחמאה

מלח לפי הטעם

(אופציונלי) קמצוץ אגוז מוסקט

אופן ההכנה

הכבד עם הבצל:
לחמם שמן במחבת רחבה.

לטגן את הבצל עד שהוא שחום ורך (כ-10–15 דקות).

הזז את הבצל לצד המחבת והנח את כבדי העוף. טגן 2–3 דקות מכל צד עד שהכבד משחים, אך לא מתייבש.

ערבב את הכול יחד, תבל במלח, פלפל ושאר תבלינים, יש לשפוך את היין ולטגן עוד דקה-שתיים.

הפירה:
לבשל את תפוחי האדמה והבטטה במים עם מלח עד ריכוך (כ-20 דקות).

יש לסנן את המים (אבל לא לחלוטין, להשאיר מעט מים רותחים בסיר, ואז למעוך את תפוחי האדמה. יש להוסיף בזמן הזה את השמן או המחמאה (מרגרינה בטעם חמאה) בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל פירה חלק ורך.

לתבל לפי הטעם.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - כבד עוף ובצל מטוגן על פירה תפוח אדמה ובטטה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.