מצרכים
מצרכים לכבד עם בצל:
500 גרם כבד עוף (שטוף, מנוקה ומיובש)
2 בצלים גדולים, פרוסים לרצועות דקות
2 כפות שמן (זית או קנולה)
100 מ"ל (חצי כוס) יין אדום יבש/ חצי יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית שום כתוש
תיבול נוסף (אופציונלי): פפריקה, כמון, מעט טימין יבש
מצרכים לפירה פרווה:
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה
2–3 כפות שמן זית או קנולה/ 100 גרם מחמאה
מלח לפי הטעם
(אופציונלי) קמצוץ אגוז מוסקט
אופן ההכנה
הכבד עם הבצל:
לחמם שמן במחבת רחבה.
לטגן את הבצל עד שהוא שחום ורך (כ-10–15 דקות).
הזז את הבצל לצד המחבת והנח את כבדי העוף. טגן 2–3 דקות מכל צד עד שהכבד משחים, אך לא מתייבש.
ערבב את הכול יחד, תבל במלח, פלפל ושאר תבלינים, יש לשפוך את היין ולטגן עוד דקה-שתיים.
הפירה:
לבשל את תפוחי האדמה והבטטה במים עם מלח עד ריכוך (כ-20 דקות).
יש לסנן את המים (אבל לא לחלוטין, להשאיר מעט מים רותחים בסיר, ואז למעוך את תפוחי האדמה. יש להוסיף בזמן הזה את השמן או המחמאה (מרגרינה בטעם חמאה) בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל פירה חלק ורך.
לתבל לפי הטעם.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה