מצרכים
לעוגה בקוטר 18, אינגליש גדולה או 2 קטנות
2 קישואים בגודל בינוני/גדול (מכל סוג)
3 שקיקי תה תפוחים או תפוח קינמון
שתי ביצים בגודל מדיום
חצי כוס שמן זית
כף שטוחה קינמון
2 כפיות אבקת אפיה
שתי כוסות קמח שקדים
חצי כוס ועוד שתי כפות תחליף סוכר גרגרי (מומלץ לשלב סוגים, למשל סוויטנגו וסוורבה חום)
2 כפות נוספות אריתרטול או כל תחליף סוכר גרגרי לייבוש הקישואים
כפית תמצית וניל איכותית
חצי כפית תמצית לאפיה בטעם תפוח (לא חובה)
לשטרויזל (לא חובה)
חצי כוס פקאן שבור לחתיכות קטנות
חצי כוס קמח שקדים
כף קמח קוקוס ( למשל כאן )
2 כפות תחליף סוכר אבקתי כמו סוויטנגו
20 גרם חמאה
אופן ההכנה
שוטפים וחותכים את הקישואים לאורך לרבעים. בעזרת כפית מוציאים וזורקים את החלק עם הגרעינים. את הרצועות חותכים לקוביות קטנות. מניחים במסננת עם שתי כפות אריתרטול. מערבבים ומניחים מעל קערה לניקוז נוזלים לחצי שעה לפחות.
בסיר קטן מרתיחים כוס מי ברז. מוסיפים שלושה תיונים בטעם תפוח ומבשלים כחמש דקות ברתיחה. מוציאים את התיונים ומוסיפים לסיר שתי כפות אבקת ממתיק. מוציאים את הקישואים מהמסננת וסוחטים מעט. מעבירים לסיר עם ציר התפוחים. מבשלים את הקישואים בנוזל כעשרים דקות, עד שהקישואים מתרככים ולא נותר כמעט נוזל בסיר. מכבים אש ומקררים כמה דקות. טוחנים את הקישואים למחית (הכי נוח עם בלנדר מוט). מוסיפים תמצית תפוחים (לא חובה) ומניחים להתקרר.
בנתיים מחממים תנור ל 160 מעלות (חום עליון -תחתון. לא טורבו) ומכינים שטרויזל פקאן: מרסקים חצי כוס פקאן לפירורים גסים במטחנת קפה (או מניחים בשקית עבה ודופקים בפטיש שניצלים). מערבבים עם חצי כוס קמח שקדים, כף קמח קוקוס ושתי כפות אבקת ממתיק. מוסיפים חמאה ומעבדים בידיים לפירורים.
בקערה מערבבים ביצים, שמן, חצי כוס ממתיק, קינמון ותמצית וניל לתערובת אחידה. מוסיפים את מחית הקישואים (כאשר היא עדיין חמימה אך לא רותחת). מערבבים. מוסיפים קמח שקדים ואבקת אפיה ומערבבים רק לאיחוד (לא לערבב יותר מידי). מוזגים את התערובת לתבנית משומנת. מפזרים את פירורי השטרויזל מעל (אפשר לקשט בפרוסות שקדים או אגוזי פקאן במקום) אופים בשליש התחתון כ -30-35 דקות או עד שמזהיב יפה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
הערות
מומלץ להשתמש בכמה סוגי ממתיק (2-3) , זה מנטרל טעמי לוואי
אם אתם אוהבים חתיכות פרי בעוגה, ניתן להשתמש בקוביות הקישואים לאחר הבישול (מסוננים) בלי לרסק
בעוגה כולה (ללא שטרויזל) כ 22 גרם פחמימה נטו. עם שטרויזל כ 30 גרם.
ניתן להשתמש בתבנית בקוטר קטן יותר (15) כדי לקבל עוגה גבוהה יותר
מוזמנים להציץ בבלוג שלי "מתוק בריא" ולקבל רעיונות לעוד המון מתכונים בריאים. לבלוג לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה