לזניית תרד וגבינות

20-11-2023 | ניצן פוגל

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל צבעי הדגל. עגבניות, גבינות ותרד יהפכו את מאפה שכבות הפסטה האהוב לחגיגה של ממש. ניתן להגיש כמנה עיקרית בארוחה חלבית או כארוחת ערב משגעת.

מצרכים:

1 קופסת שימורים (800 מ"ל) עגבניות מרוסקות

1 שמנת לבישול

1 חבילת תרד

1 כף שום כתוש

1 קוטג'

2 ביצים טרופות

1/4 גבינת פרומעז (מגיע בגליל קטן)

200 גרם פרמז'ן

1 בצל

1 חבילת דפי פסטה

מלח ופלפל לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

חותכת את הבצל לקוביות, מוסיפה את התרד חתוך, מוסיפה מלח ופלפל. בנפרד לוקחת קערה גדולה שבתוכה אני שמה את הקוטג', את השימורים של העגבניות, את השמנת וחתיכות קטנות של פרומעז ומערבבת היטב את התערבת.


שליש מהכמות אני שמה בנפרד בקערה קטנה ואליה אני מוסיפה את הביצים הטרופות. את הבצל והתרד שטיגנו אני מוסיפה לקערה הגדולה של הבלילה יחד עם השום ומערבבת.

לוקחים תבנית מלבנית שמים בתחתית מעט מים ומתחילים להניח שכבה ראשונה של דפי פסטה שתכסה את קרקעית התבנית ומעל לשפוך חצי מהכמות של הבלילה עם התרד והבצל, מעל לסדר עוד קומה של דפי לזניה ומעלה לשפוך את יתרת הבלילה שנשארה בקערה הגדולה, ולסדר מעל עוד קומה של עלי לזניה ומעליהם את הבלילה שנמצאת בקערה הקטנה, לפזר מלמעלה את הפרמז'ן ולהכניס לתנור שחומם מראש על טורבו 180 מעלות עם כיסוי של רדיד אלומיניום. אחרי שעה של אפייה יש להוריד את הרדיד ולתת ללזניה עוד רבע שעה ללא כיסוי.

בתאבון ובהצלחה.

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, פשטידות, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לזניית תרד וגבינות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.