מצרכים:
1 קופסת שימורים (800 מ"ל) עגבניות מרוסקות
1 שמנת לבישול
1 חבילת תרד
1 כף שום כתוש
1 קוטג'
2 ביצים טרופות
1/4 גבינת פרומעז (מגיע בגליל קטן)
200 גרם פרמז'ן
1 בצל
1 חבילת דפי פסטה
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
חותכת את הבצל לקוביות, מוסיפה את התרד חתוך, מוסיפה מלח ופלפל. בנפרד לוקחת קערה גדולה שבתוכה אני שמה את הקוטג', את השימורים של העגבניות, את השמנת וחתיכות קטנות של פרומעז ומערבבת היטב את התערבת.
שליש מהכמות אני שמה בנפרד בקערה קטנה ואליה אני מוסיפה את הביצים הטרופות. את הבצל והתרד שטיגנו אני מוסיפה לקערה הגדולה של הבלילה יחד עם השום ומערבבת.
לוקחים תבנית מלבנית שמים בתחתית מעט מים ומתחילים להניח שכבה ראשונה של דפי פסטה שתכסה את קרקעית התבנית ומעל לשפוך חצי מהכמות של הבלילה עם התרד והבצל, מעל לסדר עוד קומה של דפי לזניה ומעלה לשפוך את יתרת הבלילה שנשארה בקערה הגדולה, ולסדר מעל עוד קומה של עלי לזניה ומעליהם את הבלילה שנמצאת בקערה הקטנה, לפזר מלמעלה את הפרמז'ן ולהכניס לתנור שחומם מראש על טורבו 180 מעלות עם כיסוי של רדיד אלומיניום. אחרי שעה של אפייה יש להוריד את הרדיד ולתת ללזניה עוד רבע שעה ללא כיסוי.
בתאבון ובהצלחה.
פרסם תגובה