לחם שיפון וכוסמין מלא

04-07-2023 | מילכה דיין

לפני מספר חודשים פתחו בסוף הרחוב, בשכונה שלנו קונדיטוריה. כן, ממש כמעט מתחת לבית :שלל עוגות ומאפים: מתוקים ומלוחים, בשלל ריחות, מראות וטעמים. ויטרינות ומקררים מאורגנים להפליא: מדף עוגות גבינה, מדף פאי לימון עם תלתלי מרנג, מדף שוקולדים: מוסים, פונצ׳ים… אבל מה שמשך את תשומת ליבי זו פינת הלחמים: בגטים, לחמי כוסמין שיפון ומחמצת, קריספיים ומזמינים לכריך עם…מה שאוהבים: טונה, גבינה צהובה, מלוחה, חביתה, עם רצועות חסה רעננה ועגבנייה. תודו, זה ממש לא משנה מה שמים בפנים, העיקר, שהלחם יהיה מתפצפץ וטעים, קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים… מפה, כוס יין לבן … מישהו/י להיות איתו/ה ואט אט מתפשט לו החיוך על הפנים.😋 לחיים🥂

החומרים הדרושים לשתי כיכרות גדולות:

2 כוסות לחם כוסמין מלא

2 כוסות קמח שיפון מלא

2 כוסות קמח שמרים לבן

1 כפית סוכר

1 כפית שטוחה מלח

2 כוסות מים חמים/ חמימים ( לא רותחים)

1/3 כוס ועוד כפית שמן זית

למריחה: חלמון ביצה טרופה עם מעט מים

לפיזור: סומסום, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, קצח… מה שאוהבים😋

אופן ההכנה:

-בקערת מיקסר שמים קמח כוסמין, קמח שיפון וקמח שמרים, סוכר, שמן זית ולשים, בעזרת וו הלישה לבצק במהירות נמוכה- בינונית במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק קצת יבש במהלך הלישה, אפשר להוסיף טיפונת ( כמה טיפות)שמן זית. הוא צריך לצאת אחיד רך וגמיש ולא דביק.

( אפשר,מותר וכיף גם ללוש ממש בידיים).

-מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים במשך שעה-שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.( אפשר על השולחן במרפסת , אפשר בתנור שחומם ל 30 מעלות… יש לכסות בניילון נצמד או שקית ניילון את הקערה).

לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו.

-מוסיפים את המלח ולשים שוב ,עד לאיחוד והומוגניות.

-מחלקים את הבצק לשני חלקים.

-מניחים נייר אפיה בתוך התבנית ומקמחים מעט.

-מכניסים בעדינות את הבצק לתבנית.

יוצרים חריצים עם סכין או מספריים באלכסון

ומתפיחים שנית, כשעה או עד שהוא תפח וממלא את התבנית.

-מורחים בעדינות בביצה טרופה עם מעט מיים ומפזרים גרעינים, סומסום, קצח…

-מכניסים לתנור, שחומם מראש ל 200 מעלות (ומניחים בשליש התחתון) לעשר דקות ומנמיכים ל 180 מעלות, ל30–25 דקות נוספות.

-מוציאים, כשמשחים ולקרום יש צליל של נקישה על דלת חלולה.

-מחכים עד שמתקרר ורק אז לפרוס…

רגע… לא להתנפל!!!

הערות וטיפים:

-ניתן לפרוס לפרוסות ולהקפיא בפריזר.

-ניתן לפני ההתפחה השנייה להדק את הגרעינים לבצק בכל צדדיו ואף פנימה,

כמו גם להכניס פנימה עשבי תיבול,

זיתים, בצל יבש, שום עגבניות מיובשות…

כרצונכם ולטעמכם.

-כמות המלח והסוכר יכולה להשתנות, לפי הטעם האישי.

-הכנה ואפית לחם דורשת תשומת לב:

הקמחים משתנים, התנור שונה, הטמפ וכו׳ ולכן שימו❤️ והישארו בסביבה.

התמידו, נסו, אל תתייאשו …

שפרו והשתפרו, הוסיפו, גוונו והתאימו את הלחם אליכם- צרו לכם בדיוק את הכיכר, שהייתם רוצים, שיגישו לכם במסעדה הביתית החלבית, האהובה עליכם!

לחם עושים באהבה- או שלא עושים בכלל!

ומזהירה אתכם: הכנת הלחם מרגשת וממכרת…שלא נדבר על הטעם!

ב..ה..צ..ל..ח..ה👍

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחם שיפון וכוסמין מלא - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.