לחמניות בריוש במילוי גבינות

01-06-2023 | ירון צחר

קבלו מתכון ללחמניות בריוש מהממות, אווריריות וטעימות שמכינים מבצק ייחודי בפריכות עדינה ומטריפה, העוטף מלית גבינה נדירה בטעם עשיר במיוחד.

מצרכים:
לבצק:
4.5 כוסות קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
¼ כוס סוכר לבן
100גרם חמאה רכה
100מ"ל חלב 3%
מחומם לחום שפתיים
4 ביצים L
5גרם מלח דק
הברשה
1חלמון L
1כף חלב 3%
למילית הגבינות:
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 כפות גבינה לבנה 5%
100 גרם גבינה בולגרית
1 ביצה
חופן זיתים פרוסים
לקישוט:
שומשום
חלמון ביצה להברשה
קצח
אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
הכנת סטארטר:
מוסיפים לקערית שמרים כף קמח כף סוכר ו-50 מל חלב חם (מתוך הכמות הכללית של החלב) ומערבבים. סוגרים את פני הקערית עם ניילון נצמד, עד שהבלילה תוססת ומכפילת נפח (עשרים דקות לערך).
מוסיפים לקערת מיקסר את ראש העיסה ושאר החומרים מלבד החמאה, ומערבבים. מתחילים את הלישה עם וו לישה במשך חמש דקות, ומוסיפים את החמאה הרכה החתוכה לקוביות.
לשים במשך עשר דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מתפיחים את הבצר במשך שעה אחת בטמפרטורת החדר, וחצי שעה נוספת במקרר.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 0.5 ס"מ. מחלקים את הבצק ל 17 כדורים.
מסדרים את הכדורים בתבנית אפייה, שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים מרופדים בנייר אפיה. נותנים לבצק לטפוח במשך חצי שעה.
להכנת מילית הגבינות:
להוסיף לקערית את הגבינות וביצה טרופה, ולערבב עד שמתקבל מרקם אחיד.
לקחת כדור מבצק. בעזרת כפית ליצור גומה בבצק. למלא את הגומה בכפית מלאה במילית הגבינה.
לסגור את הגומה, ולגלגל את הבצק לכדור. יש לחזור על התהליך ביתר הכדורים.
האפייה:
לסדר את כדורי הבצק הממולאים בתבנית עגולה, שתחתיתה ודפנותיה מרופדות בנייר אפייה. להבריש את פני כדורי הבצק בביצה טרופה, ולפזר שומשום ו/או קצח מעל פני הכדורים
להכניס את תבנית האפייה לתנור אפייה שחומם מראש על 180 מעלות, ולאפות במשך מחצית השעה, או עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב.
בתאבון……………

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחמניות בריוש במילוי גבינות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.