לחמניות בריוש במילוי גבינות

01-06-2023 | ירון צחר

קבלו מתכון ללחמניות בריוש מהממות, אווריריות וטעימות שמכינים מבצק ייחודי בפריכות עדינה ומטריפה, העוטף מלית גבינה נדירה בטעם עשיר במיוחד.

מצרכים:
לבצק:
4.5 כוסות קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
¼ כוס סוכר לבן
100גרם חמאה רכה
100מ"ל חלב 3%
מחומם לחום שפתיים
4 ביצים L
5גרם מלח דק
הברשה
1חלמון L
1כף חלב 3%
למילית הגבינות:
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 כפות גבינה לבנה 5%
100 גרם גבינה בולגרית
1 ביצה
חופן זיתים פרוסים
לקישוט:
שומשום
חלמון ביצה להברשה
קצח
אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
הכנת סטארטר:
מוסיפים לקערית שמרים כף קמח כף סוכר ו-50 מל חלב חם (מתוך הכמות הכללית של החלב) ומערבבים. סוגרים את פני הקערית עם ניילון נצמד, עד שהבלילה תוססת ומכפילת נפח (עשרים דקות לערך).
מוסיפים לקערת מיקסר את ראש העיסה ושאר החומרים מלבד החמאה, ומערבבים. מתחילים את הלישה עם וו לישה במשך חמש דקות, ומוסיפים את החמאה הרכה החתוכה לקוביות.
לשים במשך עשר דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מתפיחים את הבצר במשך שעה אחת בטמפרטורת החדר, וחצי שעה נוספת במקרר.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 0.5 ס"מ. מחלקים את הבצק ל 17 כדורים.
מסדרים את הכדורים בתבנית אפייה, שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים מרופדים בנייר אפיה. נותנים לבצק לטפוח במשך חצי שעה.
להכנת מילית הגבינות:
להוסיף לקערית את הגבינות וביצה טרופה, ולערבב עד שמתקבל מרקם אחיד.
לקחת כדור מבצק. בעזרת כפית ליצור גומה בבצק. למלא את הגומה בכפית מלאה במילית הגבינה.
לסגור את הגומה, ולגלגל את הבצק לכדור. יש לחזור על התהליך ביתר הכדורים.
האפייה:
לסדר את כדורי הבצק הממולאים בתבנית עגולה, שתחתיתה ודפנותיה מרופדות בנייר אפייה. להבריש את פני כדורי הבצק בביצה טרופה, ולפזר שומשום ו/או קצח מעל פני הכדורים
להכניס את תבנית האפייה לתנור אפייה שחומם מראש על 180 מעלות, ולאפות במשך מחצית השעה, או עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב.
בתאבון……………

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחמניות בריוש במילוי גבינות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.