החומרים הדרושים:
לבצק:
1/2 שקית (500 גר׳) קמח עם שמרים
1/2 כפית סוכר
6 כפות שמן זית
1 כוס (ועוד טיפה) מים חמים
1/2 כפית מלח
למלית:
1 חב׳ סלק עלים רחוץ היטב
1 בצל לבן קצוץ
3-5 שיני שום מקולפות ופרוסות
1/2 חב׳ בולגרית (9% או ,15%) מגורדת
1/2 קופסת גבינה לבנה
קורט פלפל שחור גרוס
1 כפית קמח לבן/קמח מצה/ קורנפלור
1 כף שטוחה שמן זית
למריחה: חלמון ביצה
לפיזור: שומשום, קצח, גרעיני חמנייה או זרעי צ׳יה
אופן ההכנה:
להכניס לקערת המיקסר את הקמח, הסוכר שמן הזית ומים חמים בהדרגה.
ללוש 5 דקות עד לקבלת בצק חלק, גמיש ונעים למגע (אם הוא טיפה דביק להוסיף כפית שמן זית).
נשמן טיפה בשמן זית את דפנות הקערה
נכסה בשקית ניילון נקייה עם מרווח למעלה
נשים במקום חמים להתפחה להכפלת הנפח (אפשר על הגז, בזמן הכנת סלק העלים).
במקביל:
נטגן ונאדה במחבת את הבצל והשום בשתי כפות שמן זית
נוסיף את העלים ונערבב יחד עד להתרככות ונקרר
נוסיף את תכולת המחבת לקערה עם הגבינות, הקמח והפלפל השחור.
נקרוץ כדורי בצק, בגודל כדורי פינג- פונג,
נפתח, נמלא במלית ונכדרר
נניח על נייר אפיה במרווחים (16-20 כדורים בתבנית) למספר דקות להתפחה עד לצורת לחמנייה עגולה.
נמרח בביצה ונפזר קצח, שומשום..
נכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות בשליש התחתון עד שמזהיב, להנמיך ל 175 מעלות עד שמשחים.
להוציא להתאפק קצת… בתאבון.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
פרסם תגובה