לחמניות סלק עלים ובולגרית

15-05-2025 | מילכה דיין

בילדותי, אמא הייתה חותכת את סלק העלים ומייבשת על נייר עיתון בשמש במרפסת. אחר-כך הייתה מרדדת בצק עלים, מפזרת גבינה ומכניסה רולדות לתנור. יחד עם ירקות חתוכים וביצה קשה או שתיים, היה לנו תענוג לארוחת הצהריים.

 

החומרים הדרושים:

לבצק:

1/2 שקית (500 גר׳) קמח עם שמרים

1/2 כפית סוכר

6 כפות שמן זית

1 כוס (ועוד טיפה) מים חמים

1/2 כפית מלח

למלית:

1 חב׳ סלק עלים רחוץ היטב

1 בצל לבן קצוץ

3-5 שיני שום מקולפות ופרוסות

1/2 חב׳ בולגרית (9% או ,15%) מגורדת

1/2 קופסת גבינה לבנה

קורט פלפל שחור גרוס

1 כפית קמח לבן/קמח מצה/ קורנפלור

1 כף שטוחה שמן זית

למריחה: חלמון ביצה

לפיזור: שומשום, קצח, גרעיני חמנייה או זרעי צ׳יה

אופן ההכנה:

להכניס לקערת המיקסר את הקמח, הסוכר שמן הזית ומים חמים בהדרגה.

ללוש 5 דקות עד לקבלת בצק חלק, גמיש ונעים למגע (אם הוא טיפה דביק להוסיף כפית שמן זית).

נשמן טיפה בשמן זית את דפנות הקערה

נכסה בשקית ניילון נקייה עם מרווח למעלה

נשים במקום חמים להתפחה להכפלת הנפח (אפשר על הגז, בזמן הכנת סלק העלים).

במקביל:

נטגן ונאדה במחבת את הבצל והשום בשתי כפות שמן זית

נוסיף את העלים ונערבב יחד עד להתרככות ונקרר

נוסיף את תכולת המחבת לקערה עם הגבינות, הקמח והפלפל השחור.

נקרוץ כדורי בצק, בגודל כדורי פינג- פונג,

נפתח, נמלא במלית ונכדרר

נניח על נייר אפיה במרווחים (16-20 כדורים בתבנית) למספר דקות להתפחה עד לצורת לחמנייה עגולה.

נמרח בביצה ונפזר קצח, שומשום..

נכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות בשליש התחתון עד שמזהיב, להנמיך ל 175 מעלות עד שמשחים.

להוציא להתאפק קצת… בתאבון.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחמניות סלק עלים ובולגרית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.