מאפה מבצק עלים ותותים

26-02-2025 | ירון צחר

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים שמכינים מהר ובקלות. 

מצרכים


400 גרם תותים בינוניים ופרוסים
300 גרם בצק עלים מרודד
300 גרם בישקוטים
ריבה מכל טעם שתבחרו
2 גרם קינמון
50 גרם אגוזי מלך/ לוז גרוסים
40 מ"ל חלב
1 חלמון ביצה
30 גר' אבקת סוכר

אופן ההכנה


פורסים בצק עלים מופשר
מניחים על הבצק מכסה של סיר בקוטר 30 ס"מ, ובעזרת סכין חותכים את הבצק בקוטר המכסה.
מניחים את הבצק בתבנית אפייה מלבנית, שתחתיתה מצופה בנייר אפייה. במרכז הבצק מניחים קערית.
קוטמים את ראשי הבישקוטים, כך שכל בישקוט יונח בין היקף הקערית להיקף הבצק .( פחות ½ ס"מ שמשאירים מרווח בהיקף הבצק).
יוצקים את החלב לצלחת מרק. טובלים את הבישקוטים בצלחת החלב למשך 2 שניות, ומניחים את הבישקוטים האחד ליד השני, עד שהבצק מכוסה ב"שמש" של בישקוטים.
מורחים על כל אורך הבישקוט מעט מהריבה. מניחים על שכבת הריבה ולאורך כל בישקוט פרוסות של תותים.
זוכרים שהשארנו בהיקף הבצק מרווח של ½ ס"מ מהבישקוטים? עכשיו נרים את קצות קיקף הבצק ונהדק לקצוות הבישקוטים.
על כל התותים נפזר מהקינמון, ומהאגוזים הגרוסים.
מוציאים את הקערית ממרכז הבצק. בעזרת סכין יוצרים במקום שבו הייתה הקערית 8 משולשים.
כל משולש אנו חורצים ב- 3 חתכים. כעת נפנה למרכז הבצק ונרים את קצה המשולש הקטן, נמשוך אותו בעדינות לכיוון הפאה החיצונית של הבצק ונהדק אותו בין שני בישקוטים. כך נעשה לכל משולשי הבצק הקטנים שנותרו.
נוסיף לקערית את החלמון, ועם מברשת נמרח את הבצק.
נכניס את העוגה לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ונאפה עד שהבצק יקבל גוון זהוב. נוציא את התבנית מהתנור ונצנן את העוגה לטמפ' החדר. נאחסן את העוגה במקרר עד להגשה. לפני ההגשה נפזר מעל העוגה אבקת סוכר.

בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפה מבצק עלים ותותים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.