מאפה ספנקופיטה מבצק פילו במחבת

02-05-2025 | מילכה דיין

מתלבטים מה להכין? מה יותר טעים מתאים מספאנקופיטה מפנקת בצ׳יק צ׳אק! במחבת. כמה עלי פילו, גבינות וסלט. מושלם לחג שבועות ולכל ימות השנה. 

(*מאפה סלק-עלים וגבינות)

החומרים הדרושים:

(לארבעה מאפים בגודל מחבת קטנה. קוטר 20 )

1 גליל (מתוך חבילה שיש בה שניים) של בצק פילו.

עלים בלבד של סלק עלים (מנגולד) שטופים היטב וחתוכים דק דק לרצועות. (ניתן לחלוט במים חמים במיקרו או לטגן קלות במחבת עם שמן זית, בצל ושום).

1 קוטג׳

1 גבינה לבנה

4 פרוסות גבינה-צהובה. (חתוכה לקוביות או מגוררת).

1/2 קובית חמד (לגורר במגרדת גסה) או גבינת עיזים.

(ניתן להשתמש גם בגבינות אחרות שאוהבים- העיקר שלא יהיה מלוח מידיי).

1 ביצה (טרופה).

שמן זית לשימון המחבת ומעט למריחה על העלים למעלה.

קורט פלפל שחור.

2 שיני שום קצוצות דק דק או כתושות.

אופן ההכנה:

-לאחר שהבצק הופשר במקרר וראוי לעבודה.

-מניחים את הגליל ופותחים בעדינות, עד ליצירת משטח של כל העלים. (אני הנחתי על נייר אפיה על תבנית גדולה).

-לוקחים שלושה ארבעה עלים ואת היתר מגלגלים חזרה.

-חותכים לארבעה חלקים שווים.

-מערבבים את מלית הגבינות יחד עם סלק העלים, הביצה הטרופה, והפלפל.

-מברישים בשמן זית (או חמאה) את המחבת .

-מסדרים את שלושת העלים, כך שיכסו את המחבת ויוותרו שוליים מחוץ למחבת.

-מניחים בעזרת כף באמצע, רבע מהמלית ומשטחים למשטח (ניתן לקפל את השוליים פנימה, כדי שהמלית לא תתפזר).

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפה ספנקופיטה מבצק פילו במחבת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.