מאפה פילו אישי במלית כבד עוף ויין אדום

31-01-2024 | סיון בולגריו

מנה ראשונה מפנקת של גלילי עלי פילו ממולאים בכל טוב – כבדים ובצל מטוגן בתיבול סילאן ויין אדום. מנה שהיא תענוג לחיך ומתאימה בעיקר לחגים ושבתות.

החומרים למאפה הפילו: (בין 15-18 יחידות)

1 חבילת דפי פילו קפואים
500 גרם כבדי עוף מנוקים
1 בצל סגול גדול קלוף וקצוץ
100 גרם צנוברים
1 כף סילאן
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
מעט שמן קנולה לטיגון
תרסיס שמן


אופן ההכנה:

את בצק הפילו יש להפשיר לילה במקרר ולהניח על השיש בטמפרטורת החדר, לשעה לפני תחילת העבודה עם הבצק.

אופן הכנת המלית:
מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה, חותכים את הכבדים לצ'אנקים (חתיכות גסות) וצולים אותם במחבת עם הבצל עד שהם מוכנים.
מוסיפים את הצנוברים, היין והתבלינים ומערבבים שתי דקות יחד.
מוסיפים את הסילאן לתערובת במחבת ומקרמלים יחד לעוד שתי דקות. מכבים את האש. מחכים שהתערובת תתקרר מעט ועוברים לשלב המילוי.
אופן המילוי והקיפול של דפי הפילו: 
פורסים את חבילת הפילו וחותכים אותה בסכין חדה לכל עומק הדפים שלה לחצי. פשוט עושים חתך אחד במרכז מלמעלה למטה.
פורסים את חצאי הפילו (כל חצי בנפרד), מרססים בספריי שמן (למי שאין ניתן למרוח שמן עם מברשת ביצה), מניחים כמות יפה מהמלית לכל אורך דף הפילו בקצה ומקפלים משני צידי הדף ומגלגלים לצורת גליל. נכון שזה נשמע מסובך, אבל אם תעשו אחד אתם תראו שזה ממש משחק ילדים.
מעבירים לתבנית התנור עם נייר אפיה וממשיכים למלא בדרך הזו את כל דפי הבצק.


כשכל גלילי הפילו מוכנים, מרססים אותם בשמן (שוב, למי שאין ניתן למרוח שמן עם מברשת ביצה) על התבנית ומכניסים לתנור לחום של 170 מעלות לפרק זמן של כעשרים דקות, עד שהפילו מקבל צבע זהוב ויפה. מוציאים מהתנור.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפה פילו אישי במלית כבד עוף ויין אדום - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.